du läser...
Pr - Kanal 5

Våren 2015 på Kanal 5

Kanal5Sport

Handbolls-VM för herrar

15 januari-1 februari i Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport 2

Sverige är det mest framgångrika laget någonsin i VM med fyra guld, tre silver och fyra brons. De senaste åren har framgångarna uteblivit och om storfavoriterna Frankrike vinner så går de om Sverige i maratontabellen. Ska VM i Qatar bli turneringen när svenska handbollslandslaget åter tar plats på mästerskapspallen? För första gången någonsin sänder SBS Discovery TV ett internationellt mästerskap – i Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport 2.

EM-kval

Moldavien-Sverige, 27 mars kl 20.00 i Kanal 5 (övriga matcher på Kanal 9, Eurosport 2 och Kanal 9 Play)

Sveriges väg mot EM i Frankrike 2016 fortsätter. Läget i gruppen är jämnt, och varje match är viktig. Den 27 mars möter landslaget Moldavien på bortaplan, för att sedan ta emot Montenegro den 14 juni hemma. Samtidigt är dramatiken minst lika stor i de övriga grupperna. Kanal 9 och Eurosport 2 visar valda matcher från kvalet, och samtliga matcher visas på Kanal 9 Play.

Nya serier

Ninja Warrior Sverige

Premiär i januari

Nu har världens svåraste hinderbana kommit till Sverige. Här räcker det inte att du är starkast på gymmet eller har kört ett par Vasalopp – du måste vara både stark, smidig, uthållig och smart.Under ledning av Adam Alsing, med sportankaret Karin Frick som reporter och träningsexperten Mårten Nylén som kommentator ska 120 personer anta en av de största utmaningarna en atlet kan möta. Ninja Warrior är en tävling där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Tävlingarna startade i Japan 1997 och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i sjutton år är det bara tre personer någonsin som klarat banan, alla tre från Japan. I USA har programmet blivit enormt populärt och Ninja Warrior är ett stort fenomen på Youtube.

En svensk Ninja Warrior ska koras i tre steg. 120 personer har klarat uttagningarna och kommer att få ta sig an den första banan, men historien visar att få kommer att klara den. De som klarar banan går vidare till semifinalen där svårighetsgraden ökar väsentligt. Semifinalens bana består av nio hinder och de som gör bäst ifrån sig går vidare till finalen och den världsberömda finalbanan Midoriyama som i USA fått smeknamnet The Beast. Det är världens svåraste hinderbana som hittills bara tre personer har tagit sig igenom. Den som klarar sig längst blir Sveriges första Ninja Warrior. Om någon klarar banan vinner den en halv miljon kronor.

Filip & Fredriks nya program

Premiär senare i vår

Filip & Fredrik är det prisbelönta och mångsysslande programledarparet som under hösten ännu en gång har brutit ny mark i tv-sverige med relationsprogrammet Ska vi göra slut?

I vår är de tillbaka med ett helt nytt program – ett underhållningsprogram där Filip & Fredrik ohämmat ger sin syn på aktuella händelser, personer och trender.

United States of Cakes

Premiär senare i vår

I United States of Cakes tar mästerkonditorn Roy Fares med oss på en frestande resa till sin favoritplats i världen när det kommer till bakverk, desserter och andra godsaker – Kalifornien. Vi får följa med till hans favoritcaféer och bagerier i delstaten och möta människor som inspirerat honom i hans bakande. Hemma i Roys kök i Stockholm blir det sen massor av bakinspiration när han visar hur man gör alla goda saker inspirerade av resorna till USA. Det blir maffiga tårtor, klassiska pajer, spännande cronuts, en mängd olika oemotståndliga cupcakes, glass, churros, cake pops och mycket, mycket mer.

Roy får också besök av kända svenskar och bagar- och konditoriprofiler som Roy inspireras av. Bland gästerna finns Sebastien Boudet, Ebba von Sydow och Carina Berg.

I Kalifornien träffar han bland andra Lily som är decoration master på klassiska Magnolia Bakery, kändisfestfixaren Pauline i L.A. som delar med sig av sina bästa mingeltips och så bakar han cheesecakes med Johnny Rocco på Roccos Cheesecakes i Santa Monica.

Arga snickaren VIP

Premiär onsdag 21 januari 20.00

Pernilla Wahlgren, Börje Salming, Johan Petersson, Nour El Refai och Markoolio är alla begåvade, framgångsrika och ambitiösa personer. Men vad många inte vet är att de alla har tummen mitt i handen och är helt oförmögna att få ändan ur vagnen och komma igång med hemmafixarprojekt. Till deras hjälp kommer nu Sveriges mest passionerade tillika mest ärliga och sanningssökande snickare Anders Öfvergård.

I tolv säsonger har vi sett Anders Öfvergård hjälpa krisande familjer som lever i byggkaos att komma i ordning med sina byggen och sina liv. Men det är inte bara familjer som har det tufft ekonomiskt eller som varit med om livsomvälvande förändringar som behöver få sanningar levererade av Anders Öfvergård. I Arga Snickaren VIP tar Sveriges mest passionerade snickare sig an några av landets mest färgstarka och älskade kändisar. Utan omsvep och krusiduller kommer Anders syna deras brister och sin vana trogen ifrågasätta varför de hamnat i den sits de befinner sig i.

Ullared – jakten på storsäljaren

Premiär senare i vår

Gekås är Skandinaviens största varuhus med en omsättning på 5 miljarder kronor dit genomsnittskunden vallfärdar 23 mil enkel väg för att shoppa och förhoppningsvis göra det stora fyndet i varuhuset. Genom åren har kundernas inköpslistor varit fyllda med klassiker som fryspåsar, strumpor, bakplåtspapper och godis, men även nya flugor som spikmattor, jumpsuits, gångstavar och muffinsjärn har letat sig ner i kundvagnarna och blivit storsäljare. En av dem som alltid är på jakt efter nya produkter till Gekås sortiment är koncernchef Boris Lennerhov och nu ger han svenska folket chansen att få sälja sin unika produkt på Skandinaviens största varuhus. I varje avsnitt bjuds uppfinnare och entreprenörer till en mässa där de presenterar sin produkt för Boris och hans dreamteam – två inköpare och en testpanel. Testpanelen består av Kjell, Åke och systrarna Gunnel och Maritta, kända från tv-serien Ullared. Slutligen kommer Boris, som allsmäktig domare, välja den produkt som förtjänar en plats på Gekås hyllor och bli en av varuhusets nästa storsäljare.

Stalker

Premiär måndag 12 januari 21.55

Kriminalpolisen Jack Larsen (Dylan McDermott) lämnar New York för att hjälpa Los Angeles-polisen med ett fall och få en chans att starta om. Han är en beryktad mordutredare, men ökänd för sitt dåliga omdöme. Larsen hamnar på avdelningen för hotbilder och arbetar sida vid sida med enhetens chef Beth Davis (Maggie Q, Nikita) med att utreda hot och förföljelse mot stadens invånare och stoppa nya brott. Larsen visar sig ha en naturlig fallenhet för jobbet med sin unika förståelse för besatthet och Beth Davis är en välrenommerad expert på området ,med egna erfarenheter i bagaget.

I premiäravsnittet hittas en kvinna bränd till döds i sin bil och polisen fastställer att hon haft en stalker. Dessutom träffar Davis en student som anklagar rumskompisen för trakasserier.

Denna psykologiska thrillerserie startade på amerikanska CBS i oktober och bakom serien står exekutive producenten Kevin Williamson som även producerat The Following och The Vampire Diaries.

The Mysteries of Laura

Premiär med dubbelavsnitt onsdag 7 januari 21.00

Laura Diamond (Debra Messing – Will & Grace, The starter wife) är en extremt kapabel och effektiv mordutredare hos polisen i New York som löser brott efter brott. Hon söker ständigt efter ett sätt att hitta balans mellan jobbet hon älskar och sitt privatliv – som bland annat innehåller två vilda tvillingsöner och en ex-make som också är polis. The Mysteries of Laura hade premiär på amerikanska NBC i september och är baserad på en spansk serie vid namn Los misterios de Laura.

Black-ish

Premiär tisdag 13 januari 21.55

I vår får Kanal 5:s sitcom-tisdagar ett nytt tillskott i humorgenren. I komediserien Black-ish lär vi känna familjen Johnson som bor i ett fint villaområde i Kalifornien där de försöker smälta in i områdets homogena grannskap. Serien hade premiär på amerikanska tv-kanalen ABC i höstas och i en av rollerna ser vi skådespelaren Laurence Fishburne.

I Black-ish möter vi den framgångsrike reklamkillen Andre ”Dre” Johnson och hans fru Rainbow som bor tillsammans med sin familj i ett välbärgat villaområde. Eftersom Dre vill ge sina barn en trygg uppväxt gör han allt för att de ska smälta in i omgivningen på bästa sätt, samtidigt som han kämpar för att de ska behålla och vara stolta över sin kulturella identitet. Det här visar sig inte vara helt enkelt och okomplicerat – speciellt eftersom Dres pappa ”Pops” (Laurence Fishburne) tar varje tillfälle i akt att uttrycka sina egna gammaldags åsikter i alla familjefrågor. Serien har premiär på Kanal 5 i vår och i rollerna ser vi bland annat Anthony Anderson, Tracee Ellis Ross samt Laurence Fishburn som också är medproducent till serien. De första två avsnitten hade smygpremiär 25 november i Kanal 5.

Nya säsonger

Ullared

Säsongsstart för säsong 6 måndag 19 januari 20.00

Nu slår vi återigen upp portarna till shoppingparadiset Gekås och en ny säsong av succéserien Ullared. Vi möter några av de kunder, stammisar såväl som nyfrälsta, som med gott mod och hög ambition styr kundvagnarna mot de stora fynden. Givetvis får vi även denna säsong följa Morgan, Ola-Conny och andra eldsjälar som jobbar i varuhuset.

Förra året besökte 4,8 miljoner kunder varuhuset och i tittarsuccén Ullared får vi möta några av dem. I den nya säsongen fortsätter superstammisarna systrarna Gunnel och Maritta att utforska Gekås utbud – denna gång ska de land annat testa på campinglivet. Väninnorna Mari-Anne och Helene, som gillar bling-bling och lyx, kommer på besök i jakt på nya ting som kan ge vardagen lite mer flärd. Åke från Filipstad botaniserar skämtsamt bland varuhyllor och så bjuder Kjell från Skåne oss veckovis på sina egna högst personliga betraktelser av livet.

Bakom kulisserna fortsätter Ullareds hjältar, personalen, att jobba på med en aldrig sinande entusiasm. Camilla håller undan i kassalinjen, Pudden ser till att säkerheten är under kontroll och Morgan ser tillsammans med Ola-Conny till att allt flyter på i lagret.

En clown till kaffet

Säsongsstart för säsong 2 torsdag 22 januari 21.00

I En clown till kaffet får vi lära känna sju av Sveriges absolut främsta komiker bättre och höra historierna bakom framgångarna. De representerar olika grenar av den svenska humorvärlden och vi får höra hur de själva ser på humor och den svenska humorskatten.

En clown till kaffet blev mycket populärt när det hade premiär i Kanal 5 i vintras. Nu har inspelningarna av en ny säsong startat med Johan Glans, Petra Mede, Ulla Skoog, Eva Rydberg, Johan Ulveson, Peter Apelgren och Måns Möller. De samlas utanför scenen för att umgås, diskutera, utmana varandra och lyfta upp de skinande guldklimparna i varandras karriärer.

I varje avsnitt står en av de sju komikerna i centrum. Vem är hen och vilka insatser har gett den här personen en plats bland Sveriges främsta komiker? Det blir mycket glimtar från dennes karriär, blandat med snack, umgänge och en massa skratt tillsammans med de andra. Veckans komiker får också utse två av de andra till ”clown till kaffet” som ska underhålla hela sällskapet under middagen.

Berg & Meltzer i Europa

Säsongsstart för säsong 2 senare i vår

I vår är det dags för en ny säsong av kritikerrosade succéprogrammet Berg & Meltzer. Frankrike, Tyskland, England, Spanien, Grekland och Italien kan se fram emot ett besök av tjejerna och på agendan står allt från grimas-VM och cirkusakrobatik till tornerspel och noodeling.

Grekiska såpoperaskådisar, tomatkastande spanjorer, italienska tenorer och kungliga golfspelare. Det är bara några av de som får ett besök av Carina Berg och Christine Meltzer när de ger sig ut på vägarna igen i programmet Berg & Meltzer i Europa.

I våras fick vi se tjejerna som vi aldrig sett dem förut när de under sin USA-resa brottades med boaormar och wrestlers, jagade jätteråttor och rymdmänniskor samt fixade naglar och förvandlades till skönhetsdrottningar. Nu väntar en ny, minst sagt annorlunda roadtrip genom Europa där tjejerna utforskar några av de mer eller mindre kända fenomen resmålen har att erbjuda.

Partaj

Åttonde säsongen startar senare i vår

I vår är en ny fräsch säsong av det prisbelönta och rykande aktuella humorprogrammet Partaj tillbaka. Med några av Sveriges allra främsta skådespelare och komiker i ensemblen får vi se deras sanningar om kändisarna det pratas om, tv-programmen det tittas på och – såklart – hur det står till med våra politiker.

I Partajs ensemble hittar vi begåvade imitatörer och skådespelare som under sju säsonger gjort sina ansikten kända i en stor mängd olika roller. Förutom Johan Petersson ser vi till exempel Christian Åkesson vars tolkning av målvakten Andreas Isaksson och sverigedemokraten Jimmie Åkesson redan är klassiker, Joanna Eriksson, som gjort bland annat prinsessan Madeleine i Partaj och numera även syns som ICA-Cindy i tv-reklamen, och Pelle Arhio som känns igen på sin högst personliga och aggressivarroganta version av Chris O’Neill och den lömske Putin. Två medverkande som tillkommit och gjort stor succé unde de senaste säsongerna är dessutom superimitatören Johan Bjerkander som gjort bl.a. Erik Hamrén samt skådespelaren Anastasios Soulis med sin version av Carl Philip.

Till sin hjälp har de varje vecka en särskilt inbjuden känd svensk gäst som är modig nog att kasta sig in i Partaj. Under hösten har vi bland annat sett Kristian Luuk, Annika Lantz, Björn Kjellman och Tina Nordström i bejublade framträdanden.

Sofias änglar

Fjärde säsongen startar senare i vår

Ibland är ödet fruktansvärt orättvist. För hur mycket vi än vill att allt ska vara bra, hur hårt vi än jobbar och hur mycket vi än älskar varandra finns det vissa saker som vi inte kan styra över. I Sofias änglar hjälper Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam några av alla de som har haft riktig, riktig otur.

I tio nya avsnitt får Johnnie, Mattias och Sofia chansen att hjälpa människor som har hamnat i svåra situationer i livet. I Sofias änglar använder de sina olika kunskaper för att hjälpa familjer med sina hem och praktikaliteter som kommit på undantag när en sjuk familjemedlem, olyckor eller annat kommit i vägen för det liv man egentligen hade tänkt sig. Trion hjälper bland annat till med handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg. De hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt. Men genom att börja med att göra i ordning hemma, kan Sofias änglar förhoppningsvis skapa en nystart och hjälpa familjerna att vända livet till det bättre.

Criminal Minds

Tionde säsongen startar i februari

I slutet av den nionde säsongen reser BAU-teamet till Texas för att hitta en mördare som dödar prostituerade med religiösa undertoner. Ju djupare de kommer i utredningen desto farligare blir det för dem själva när ledtrådarna avslöjar ett nät av korruption inom polisen. När Dr Reeds liv står på spel måste Alex Blake hantera en sorglig hemlighet från det förflutna, som får henne att ifrågasätta framtiden i teamet.
Säsong 10 av Criminal Minds kommer till Kanal 5 i februari och då välkomnar teamet på BAU istället nya agenten Kate Callahan (spelad av Jennifer Love Hewitt).

Storserier tillbaka med nya avsnitt

Grey’s Anatomy

Säsong 11 fortsätter rulla i februari

Den elfte säsongen av sjukhusdramat Grey’s Anatomy kom tillbaka starkare än någonsin. Efter att Cristina Yang (Sandra Oh) lämnade serien i slutet av säsong 10 glider Meredith och Derek isär. Derek tackar nej till sitt livs bästa jobberbjudande när Meredith vägrar att flytta med honom. Arizona och Callie jobbar på sitt äktenskap och Maggie dyker upp på sjukhuset – letandes efter sin biologiska syster – Meredith Grey. Dessutom har vi fått se Dereks syster Amelia (Caterina Scorsone) få en allt större roll och dessutom Geena Davis som gästande Dr Herman. I slutet av november gick dramaserien på vinteruppehåll både i Sverige och i USA och under våren fortsätter säsong 11 på Kanal 5.

CSI

Säsong 15 fortsätter rulla direkt efter julhelgerna

Femtonde säsongen av CSI startade 24 november på Kanal 5 och serien fortsätter rulla under vintern, med uppehåll endast 29 december. Säsongen inleds med att Finlay och Russell hittar likheter med ett gammalt fall som de arbetat tillsammans med i Atlanta. Teamet tar upp jakten på Gig Harbor-mördaren i en historia som sträcker sig över flera avsnitt. I slutet av föregående säsong 14 slutade originalcastmedlemmen Paul Guilfoyle (Jim Brass) och nu står det klart att George Eads (som spelar Nick Stokes) kommer att kliva av serien när femtonde säsongen är all.

The Big Bang Theory

Säsong 8 fortsätter rulla i februari

Åttonde säsongen av The Big Bang Theory startade i höstas med Sheldons reningsresa. Nya avsnitt ur säsong 8 är tillbaka i februari och 20 januari finns chans att se om säsongen från början med dubbelavsnitt på tisdagar. Under åttonde säsongen har vi sett Sheldon och Amy närma sig varandra allt mer, Penny och Leonard planera för framtiden och hantera nuet som förlovade och Raj bli alltmer van vid att han själv faktiskt har en flickvän. När vi går på säsongsuppehåll 9 december har Sheldon bestämt sig för att avsluta sin ”Kul med flaggor”-serie på Youtube. Leonard, Howard och Raj letar efter något av betydelse i en död mans efterlämnade papper, och Bernadette får veta vad hennes kollegor egentligen tycker om henne.

Fler serier som återvänder med nya säsonger

Återkommande serier på Kanal 5

Cougar Town är tillbaka med sin sjätte och sista säsong 13 januari och Hart of Dixies fjärde säsong startar samma datum. Castle är tillbaka med nya avsnitt ur femte säsongen 14 januari. How to get away with murder fortsätter givetvis sin första säsong efter vinteruppehållet, Mom är tillbaka med nya avsnitt ur andra säsongen i februari och Resurrection fortsätter sin andra säsong 22 januari efter juluppehållet.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: