du läser...
Ny UR

Erik Fichtelius lämnar UR till sommaren

Erik Fichtelius , Foto: Johan Bergmark/UR

Erik Fichtelius , Foto: Johan Bergmark/UR

Erik Fichtelius, UR:s verkställande direktör, meddelade i dag att han lämnar UR till sommaren. Han fyller 65 år nu i december och har varit vd sedan 2009.

– Det har varit sex härliga och, törs jag påstå, framgångsrika år. Vi har fått ett tydligare uppdrag och har stärkt vår ställning som public servicebolag, säger UR:s vd Erik Fichtelius.

UR har tillgängliggjort mer än 10 000 utbildningsprogram fritt på nätet. Användningen och publiken har mångdubblats och i de mätningar UR gör varje år ökar uppskattningen bland målgrupperna inom skola och utbildning. UR:s kunskapsuppdrag har fått kraftigt stärkta resurser av regering och riksdag.

– Förutsättningarna för UR är goda när företaget, precis som hela mediebranschen, står inför en genomgripande digital och mobil omvandling. Nu är det dags för nya steg i organisationsutvecklingen och det är ett arbete som måste ledas av någon som kan vara med på hela resan under många år. Därför är det här ett bra tillfälle för UR att börja leta efter en ny vd, säger Erik Fichtelius.

– Erik Fichtelius har gjort fantastiska insatser för UR och public service, säger UR:s styrelseordförande Lisa Lindström. Det är helt rätt att nu tänka framåt, och inleda rekryteringen av en ny vd som kan fortsätta den framgångsrika förflyttningen av UR in i ett medielandskap under förändring.

Erik Fichtelius sitter kvar som vd till sommaren, och lämnar formellt sitt uppdrag senast den 15 augusti 2015

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: