du läser...
Pr - Poddradio, Pr - Sveriges Radio

Premiär för Men Herre Gud! – en podd om tro

Henrik Johnsson och Mark Levengood. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Henrik Johnsson och Mark Levengood. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

På söndag 21 december är det premiär för Men herre Gud! I podden frågar bästa vännerna Mark Levengood och Henrik Johnsson sig själva och medverkande gäster vad man tror på samt letar efter religiösa meddelanden i samtiden.

–   Alla söker vi, hela tiden. När jag var 12 år skrev jag en bön: ”Du är hönan, jag är ägget –   värp mig”. Sen insåg jag att jag får fortsätta söka. Men Herre Gud! är en fortsatt sökning, säger Mark Levengood .

I första avsnittet den 4:e advent gästar Niklas Strömstedt. Tillsammans med programledarna Mark Levengood och Henrik Johnsson pratar han om kraften att våga släppa taget och vad som händer med den överkörda fågeln efter att den begravts. Mark hävdar att Niklas låtar skriker av religiösa budskap och Henrik jämför pilbågsskytte med sex. I programmet hörs även Annika Norlin som berättar vad människor har tyckt om att hon i en av sina låtar säger att hon är Jesus som kommit tillbaka till jorden som kvinna, och så undrar hon ifall vi skulle tillåta en ny religion.

–  Om du inget tror på är du inget. Vi byter ständigt trosobjekt  – till något som kan få oss att må bättre. Vi tror på dieter, fonder, träning, Gud och oss själva i hopp om att hitta en väg upp till något högre. Men hur orkar vi vara trofasta när verkligheten försätter oss i tvivel?, säger Henrik Johnsson .

Men Herre Gud! har premiär söndag 21 december kl. 11.30 och publiceras därefter varannan söndag i sammanlagt tio avsnitt. Programmen finns på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Ladda ner podden här : http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4764

Mer om Sveriges Radios poddradiosatsning 
Men Herre Gud! är en av flera nya programsatsningar i Sveriges Radios satsning på poddradio. Tidigare i höstas lanserades Det Politiska Spelet och humorpodden Snedtänkt och ur arkivet hämtades första säsongen av Mammas Nya Kille . Tidigare i veckan lanserades också GrönsaksLandet och poddradiosidan Ekot granskar , med de bästa reportagen från Ekots grävgrupp de senaste åren. Alla Sveriges Radios poddar finns på http:// sverigesradio.se/poddradio

Men Herre Gud! är en poddradiospecial från Sveriges Radio producerad av Henrik Johnsson och Mark Levengood.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

%d bloggare gillar detta: