du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

TV4-Gruppen utökar sin satsning på damhandboll under 2015

tv4_hdTV4-Gruppen fortsätter sin omfattande satsning på svensk handboll och utökar antalet TV-matcher med damhandboll under 2015.

Damernas handbolls-EM från Kroatien och Ungern pågår för fullt i TV4:s kanaler. Sverige har gjort succé och jagar en semifinalplats. Detta samtidigt som TV4-Gruppen har gjort en massiv satsning på mästerskapet både linjärt och digitalt. Nu är det klart att även satsningen på damernas elitserie i handboll utökas under 2015. Sedan tidigare sänder TV4-Gruppen 65 stycken matcher från Elitserien och SM-slutspelet. Under januari-mars har nu TV4-Gruppen beslutat att göra en riktad satsning på damernas Elitserie och att sända ytterligare 15 stycken TV-matcher. Matcherna sänds både linjärt i TV4 Sport och i TV4 Play Premium. Satsningen kommer att inledas med matchen Höör H65-Sävehof den 27 december i TV4 Sport. Då kommer TV-publiken att ges tillfälle att se flera av de svenska EM-spelarna i aktion.

– Pågående EM påminner oss än en gång att handboll är en enastående TV-sport och svensk damhandboll håller högsta internationella klass. Därför är vi glada över att kunna utöka vår satsning på svensk handboll genom att nu sända ännu fler dammatcher, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

TV4-Gruppens kanaler är sedan tidigare hemvisten för elitserierna i handboll i ett avtal tillsammans med Svensk Elithandboll. Det avtalet sträcker sig över säsongen 2016-2017 och innebär bland annat att TV4-Gruppen sänder samtliga matcher från herrarnas elitserie i handboll på TV4 Play,

– De fina tittarsiffrorna från EM visar att intresset för damhandboll är stort. Den utökade satsningen från TV4 med ytterligare 15 matcher denna säsongen är ett stort och glädjande steg i linje med svensk Elithandbolls målsättning att öka exponeringen från damernas Elitserie, säger Peter Gentzel VD Svensk Elithandboll.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: