du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Exklusiva bilder och intervjuer från Solliden med kungafamiljen

 Tisdag 6 jan 2015 kl 20.00 Tisdag 6 jan 2015 kl 20.00 Tisdag 6 jan 2015 kl 02.45 Onsdag 7 jan 2015 kl 10.00 Onsdag 7 jan 2015 kl 13.00 Onsdag 7 jan 2015 kl 02.35   Året med kungafamiljen 2014 Bildtext: Hela kungafamiljen på promenad. Foto: Rickard Collsiöö/SVT  Storlek: 1062 x 1721 pxl (1238 Kb)     Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges,


Hela kungafamiljen på promenad.
Foto: Rickard Collsiöö/SVT

På Trettondagen kl. 20.00 sänder SVT ”Året med Kungafamiljen 2014”. Det blir intervjuer med alla i kungafamiljen och ett unikt bildmaterial från kungafamiljens sommar på Solliden utlovas.

– Solliden är ett otroligt speciellt ställe för oss och vi är väldigt glada över att få vara här. Det är jätteskönt att få tillbringa några veckor tillsammans med familjen. Och det är extra roligt nu när vi har Leonore, så att mormor och morfar får spendera tid med henne och lilla kusinen Estelle, säger prinsessan Madeleine, när ”Året med Kungafamiljens” producent Sara Bull möter prinsessan och herr Christopher O’Neill tillsammans med dottern, prinsessan Leonore för en exklusiv intervju på Öland.

– I en längre intervju med Sofia och prins Carl Philip berättar de bland annat om förlov-ningen och om första mötet med svärföräldrarna. Och så berättar prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill om hur det är att vara föräldrar och om framtidsplanerna. Det vill ni inte missa, säger frilansproducenten Sara Bull, som gjort samtliga intervjuer och följt kunga-familjen under året på officiella uppdrag både i Sverige och utomlands.

I programmet berättar Sofia och prins Carl Philip också om hur de ser på hennes medverkan i tv-programmet ”Paradise Hotel” och tidningen Slitz. Drottningen berättar om varför hon inte dök upp på Polarprisutdelningen och kungen säger vad han tycker om att flera kollegor i Europa nyligen abdikerat.

Året med Kungafamiljen har varit i Ghana och Tanzania med kronprinsessan Victoria, i Amsterdam med kungaparet och på Island med kronprinsessparet. I programmet följer Sara Bull också med kungen och prins Carl Philip till Stenhammar, åker STCC med prins Carl Philip, följer prins Daniel då han träffar unga företagare och är med när drottning Silvia träffar fredspristagaren Malala Yousafzai.

I ”Året med Kungafamiljen” kommer tittarna möta en avslappnad kungafamilj där prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria leker med prinsessan Estelle och drottning Silvia plockar blommor med barnbarnen. SVT:s fotografer Rikard Collsiöö och Pelle Wickman har också filmat när prinsessorna åker häst och vagn bakom kronprinsessans shetlandsponny Frozza.

Det är fjärde året som frilansproducenten Sara Bull följer den svenska kungafamiljen. För-utom att producera ”Året med Kungafamiljen” har hon också producerat Prinsessan Estelles dop och Prinsessan Madeleines bröllop, samt gjort dokumentärer om Kungens 40 år på tronen och om Kronprinsessparets Haga slott för SVT.

SVT1 Tisdag 6 jan 2015 kl 20.00: Året med kungafamiljen 2014

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: