Premiär för Gästlistan i P2 med Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Arja Saijonmaa. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

I det nya programmet ”Gästlistan i P2” bjuder olika artister lyssnarna på sin favoritmusik. Först ut är tenoren, operasångaren och Melodifestivaldebutanten Rickard Söderberg, som har satt ihop en spellista med musik som han både älskar och hatar. Senare i vår leds Gästlistan i P2, som sänds var fjärde söndag, av Arja Saijonmaa. Start den 1 februari.

– Mycket av både mitt liv och mitt konstnärskap handlar om att bryta igenom murar av förutfattade meningar. Också mina egna. Så mitt första program ska handla om detta. Jag kommer spela musik som jag har väldigt svårt för och som jag älskar högt, ofta samtidigt. Och som oavsett vilket uppmuntrar lyssnaren till att ta ställning, säger Rickard Söderberg .

Melodifestivalaktuella Rickard Söderberg har gjort en mängd olika roller på operahus runt om i världen. Hösten 2013 medverkade han i Körslaget i TV4. Han sjunger även musikal och är känd för sitt arbete med HBT-frågor. Rickard Söderberg leder Gästlistan i P2 den 1 februari, 1 mars och 29 mars.

Därefter tar sångerskan Arja Saijonmaa, som debuterade som klassisk pianist redan som 11-åring, över stafettpinnen. Hennes första program sänds söndag 26 april.

– Det här är ett väldigt roligt sätt att möta publiken på. Jag kommer att spela musik som betytt mycket för mig och sådant som jag har samlat på mig under mina resor över världen, säger Arja Saijonmaa , som även leder Gästlistan i P2 den 24 maj och 21 juni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: