du läser...
Ny - Discovery Networks, TV/Satellit nyheter

Investigation Discovery tar över Kanal Globals kanalplats hos Boxer

Investigation Discovery Crimekanalen Investigation Discovery får distribution i digitala marknätet hos Boxer.

– Sveriges enda renodlade crimekanal får över en halv miljon nya abonnenter och det är naturligtvis glädjande, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV.

SBS Discovery TV och Kanal Global har kommit överens om att Kanal Globals kanalplats hos Boxer överlåts till crimekanalen Investigation Discovery. Den kommer inom kort att finnas tillgänglig i Boxers utbud.

Myndigheten för Radio och TV har godkänt överlåtelsen av licensen, som gäller fram till och med 2020.

Investigation Discovery finns redan hos en rad operatörer – Comhem, Canal Digital satellit, Sappa, IP Sweden med flera – men får i och med överenskommelsen drygt en halv miljon nya abonnenter.

– Investigation Discovery är den enda kanalen i Sverige som enbart sänder crime, och det finns ett stort intresse för genren. Vi vet att det finns en stor potential för den att växa – i Danmark har den gått från nästan ingenting till en etablerad kanal på bara ett år. En bra distribution är naturligtvis en förutsättning för det. Nu får vi det, och det är så klart oerhört kul. säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV.

Investigation Discovery har funnits ett flertal år i USA och Europa. Kanalen sänder uteslutande av brottsrelaterat innehåll om gamla och nya brottsfall.

Kanal Global har funnits i ungefär tio år, och sänder filmer, samhällsprogram och debattprogram. Kanalens uttalade ambition är att främja det mångkulturella samhället. Kanal Global planerar nu att driva verksamheten vidare på andra plattformar.

– Vi är oerhört stolta över det vi uppnått under alla år med Kanal Global. Vi har lyckats bidra till ett mer tolerant samhälle och blivit en bro mellan olika kulturer. Det arbetet är viktigare än någonsin, och det hoppas vi med fortsatt gott samarbete med kunder och partners ska fortsätta vara framgångsrikt, även i ny form, och på nya plattformar, säger Bijan Salehi, marknadschef på Kanal Global.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: