du läser...
Pr - Discovery Channel

Discovery Channel visar dokumentären One day in Auschwitz till 70-årsminnet av befrielsen

 Till minne av förintelsen...  Foto: Discovery Communications.

Till minne av förintelsen…
Foto: Discovery Communications.

Till minne av Förintelsen visar Discovery Channel i 220 länder nu på söndag 25 januari dokumentären One day in Auschwitz där vi får följa med överlevaren Kitty Hart-Moxon till Auschwitz-Birkenau på hennes livs sista resa tillbaka. I år har 70 år passerat sedan befrielsen från förintelselägren och minnet högtidlighålls över hela världen.

I år är det 70 år sedan befrielsen 1945 och Kitty är nu 89 år. Resan tillbaka kommer förmodligen bli hennes sista, men det är inte första gången hon är tillbaka. Den här gången har hon med sig sextonåringarna Lydia och Natalia som idag är lika gamla som hon själv var när hon kom till dödslägret. Efter att mirakulöst ha överlevt två år som politiska fångar i Auschwitz-Birkenau flyttades Kitty och hennes mamma till ett arbetsläger i Polen. När freden kom emigrerade Kitty till Storbritannien där hon 2003 fick en utmärkelse av drottningen för sin livsgärning – att utbilda människor om förintelselägren.

Förutom Kittys berättelse får vi i dokumentären höra kommentarer av historikern Michael Berenbaum från United States Holocaust Memorial Museum och VD för University of Southern California Shoah Foundation Stephen D. Smith samt intervjuer med Kittys barnbarn Lucy Hart och sextonåriga följeslagarna Natalia Smith och Lydia Hollingsworth.

Initiativet är en del av samarbetet mellan USC Shoah Foundations bildarkiv (grundat av Steven Spielberg) och Discovery Education, vilket syftar till att undervisa unga människor om Förintelsen.

One day in Auschwitz sänds i Discovery Channel över hela världen söndag 25 januari 21.00 inför Förintelsens minnesdag som infaller tisdag 27 januari.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: