du läser...
Ny radio - Norden

Ännu flera bilar med DAB+ i Norge

dab1DAB + radio är på plats i betydligt fler bilmärken än för ett år sedan. 20 av de mest sålda bilmärken har radio med DAB + teknik i sina bilar.

Det visar en nyligen genomförd undersökning. Digital radio i Norge har under flera år kartlagt DAB + andelen bland landets mest sålda bilar. Den senaste undersökningen visar en betydande förändring hos flera bilmärken.

Vi ser en stor förändring i erbjudandet under 2014. Det visar tydligt att fordonsindustrin, med hjälp av den internationella utvecklingen, nu förbereder sig för övergången från analog till digital radio, säger Jarle Ruud Digitalradio Norge.

År 2013 visade att det var  DAB + radio i 18 av 20 modeller, som standard eller extrautrustningen. Nu är det långt fler bilar fick DAB + som standardutrustning i bilar. Det gångna året har också flera biltillverkare ökade antal modeller med DAB + radio. Över hälften uppger att de har DAB + lösningar i alla modeller som finns på den norska marknaden. Kartläggningen som sker i slutet av 2014/15 och jämförs med undersökningsåret.

Subaru uppdaterade alla bilar

En av de största justeringar har skett i Subaru, som ett halvt år sedan inte hade DAB + radio i sina bilar. Nu alla modeller på den norska marknaden denna utrustning.

Vi började med detta 2013, och har arbetat aktivt mot fabriken och det gick ganska snabbt, säger informationsdirektör Stian Thrane Subaru Norge.

Vi såg att flera konkurrenter hade detta och beslutade därför att följa upp så att också vi fick  DAB + relativt snabbt.

Även Peugeot och Citroën har betydligt fler modeller med DAB + än tidigare. Många biltillverkare uppger också att det kommer DAB + lösningar på ännu fler modeller under året.

Många var tidiga

Flera märken, bland annat VW, Opel, Volvo, Skoda, har länge haft DAB + radio i sina modeller. Detta motsvarar också situationen på den brittiska marknaden.

I Storbritannien utgör 62,1 procent av nybilsförsäljningen bilar med DAB + radio. Motsvarande andel i Norge förra året var cirka 63 procent, enligt siffror från Elektronikkbransjen och informationrådet vägtrafiken, OFV. Vissa biltillverkare har DAB + som standardlösning, medan andra ger det som ett alternativ. Detta skriver RadioAssistant.com.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: