du läser...
Pr - Discovery Channel

Höjdpunkter februari-mars på Discovery Channel

 Säsongsstart med Simpsons...  Foto: Discovery Communications.

Säsongsstart med Simpsons…
Foto: Discovery Communications.

Missa inte några av godbitarna i Discovery Channels vårtablå. I februari sänds Stephen Hawkings stamceller – en ny dokumentär som leds av pionjären Hawking samt prisade miljödokumentärserien Years of living dangerously som startar 19 februari. Dessutom ser vi Bear Grylls nya serie Breaking point från 25 februari. I mars kan vi se fram emot den nya, jubilerande tionde säsongen av Mythbusters där första avsnittet tillägnas världens mesta animerade serie – The Simpsons. Mythbusters säsongsstartar 12 mars 21.00!

Februari

Stephen Hawkings stamceller

Dokumentären sänds fredag 13 februari 22.00

Stamcellsforskning är ständigt en fråga för debatt. Få andra problemställningar balanserar frågor som rör liv och död på samma sätt som i stamcellsforskningen: rätten och lämpligheten i att använda stamceller för att förbättra livet hos dem som verkar bortom bättring. I den här dokumentären guidas tittaren av en vetenskapens pionjär, Stephen Hawking, som tar oss med på en lektion i ämnet stamceller och dyker ned i stamcellernas fantastiska och förbluffande verklighet. Är stamcellsforskningen nyckeln till mänsklighetens framtid eller en bomb på väg att detonera?

Years of living dangerously

Premiär torsdag 19 februari 22.00

2014 var det varmaste året sedan 1880. Det berättade NASA när årets data insamlats och analyserats. Dessutom var det tionde året i rad med konstant stigande temperaturer. Många av världens ledande forskare har lyckats hitta bevis för att människornas utsläpp av koldioxid driver utvecklingen med klimatförändringar, torka och stormar som följd. Trots detta förnekar många av världens ledande politiker mänsklig påverkan som faktor i klimatförändringarna. I första avsnittet av nio följer vi med Harrison Ford till Indonesien, skådespelaren Don Cheadle när han undersöker torkan i Texas och New York Times-journalisten Thomas L. Friedman som reser till Syrien.

Dokumentärserien Years of living dangerously är en Emmyvinnande specialserie som tacklar en av mänsklighetens stora utmaningar under modern tid – klimatförändringar.

Dokumentärserien undersöker människornas negativa inverkan på klimatet genom kända miljöförespråkare som skådespelarna Harrison Ford, Jessica Alba, Don Cheadle, Matt Damon, America Ferrera, Michael C. Hall och Arnold Schwarzenegger. Bland guiderna finns även kända journalister som New York Times-krönikören Mark Bittman, CBS 60 minutes-Lesley Stahl och Pulitzer prize-vinnaren Thomas L.Friedman som bidrar till detta grandiosa projekt. Korrespondenterna ger oss unik insikt i de olika miljöproblem som direkt kan härledas till människornas liv och träffar både kända miljökämpar, världens ledande experter och mäktiga klimatförändringsförnekare.

I dokumentärserien granskas och diskuteras fenomen som skogsbränder i Nordamerika, stormen Sandy och dess politiska efterspel, inbördeskriget i Syrien, skövlingen av skogar i bla Indonesien i jakt på palmolja, en hotande oljerush i de arktiska haven och mycket mer.

Premiär för Bear Grylls Breaking point

Premiär onsdag 25 februari 22.00

I Bear Grylls: Breaking point beger sig överlevnadsexperten Bear ut på en annorlunda resa tillsammans med två vanliga människor. I varje avsnitt möter Bear och en psykolog två människor som lider av en allvarlig fobi eller ångest som hindrar dem från att klara sin vardag. Efter Bears egen utvärdering av deras situation beger de sig ut på en resa på egen hand i vildmarken under ett dygn. Den ensamma resan avslutas med att Bear utmanar dem med en strapats och försöker bemöta deras hinder.

I första avsnittet träffar vi Ray från New York och Ugur från Holland som båda har fobi för vatten efter trauman tidigare i livet. Ray förlorade sin son i en drunkningsolycka och Ugur var i Thailand när tsunamin slog till 2004. Båda känner sig begränsade av sin skräck och vill nu tillsammans med Bear och en psykolog försöka ta upp kampen mot fobin – och vinna den.

Mars

Mythbusters

Säsongsstart för tionde säsongen 12 mars 21.00

Mythbusters hade premiär på Discovery Channel i januari 2003 och tolv år, 925 myter, 2710 experiment och ungefärligen 47700 meter silvertejp senare är serien fortfarande i produktion. Mångsysslarna Adam Savage och Jamie Hyneman med bakgrund inom filmteknik och specialeffekter har gjort experimetteve till en älskad och livsviktig genre och i denna tionde säsong av Mythbusters fokuserar de extra mycket på populärvetenskapliga myter. I första hälften av den jubilerande säsongen som sänds i vår tar Mythbusters upp myter hämtade från The Simpsons, Transformers, The fast and the furious, Indiana Jones, filmvärldens torpeder och The A-team. Sex avsnitt ur den jubilerande tionde säsongen sänds i vår – fler avsnitt kommer senare i år. I första avsnittet tar sig Adam och Jamie an världens mesta och bästa animerade tv-serie – The Simpsons. Tillsammans med seriens showrunner Al Jean tar de ett nytt grepp på Simpsons omöjliga och möjliga scenarier. Säsongen startade 10 januari i USA.

Misfit garage

Premiär måndag 2 mars 22.00

I vår får vi följa Fast’n’louds spinoff Misfit Garage. I Misfit Garage följer vi fyra bilmekaniker som tidigare gjort jobb åt Richard Rawlings verkstad Gas Monkey men nu bestämt sig för att slå sig samman för att bli en av Richards konkurrenter på marknaden. Under de två första säsongerna med Fast ’n’loud hade Rawlings, som äger Gas Monkey, vid ett flertal tillfällen konflikter med de briljanta men egensinniga meknikerna Tom och Jordan. Nu har Tom och Jordan startat ett eget företag tillsammans med Thomas och Scot – hot rod-verkstan Fired Up Garage. Nu är det dags att visa framfötterna för att ta upp kampen med Rawlings Gas Monkey Garage.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: