du läser...
Ny - MTG

MTG säljer sina ungerska fri-TV-kanaler

mtgMTG har ingått ett avtal att sälja sina ungerska fri-TV-kanaler, som består av kanalerna VIASAT3 och VIASAT6 samt play-tjänsten Viasat Play till Sony Pictures Television (SPT) Networks för ett icke tillkännagivet kontantbelopp.

Huvudkanalen, VIASAT3, lanserades 2000, när MTG förvärvade en majoritetsandel i den Budapest-baserade kanalen Alfa TV. VIASAT6 lanserades 2008 och vänder sig till en yngre, manlig publik. Viasat Play lanserades 2010. Både VIASAT3 och VIASAT6 finns tillgängliga via tredjepartskabelnätverk, DTH-satellit och på IPTV-nätverk i Ungern. 

MTGs betal-TV-kanaler Viasat Explore, Viasat History och Viasat Nature är inte en del av avtalet och kommer att fortsätta vara tillgängliga för tittare i Ungern genom en rad distributörer.

“ Kanalerna i Ungern var de första fri-TV-kanaler vi etablerade utanför Skandinavien och Baltikum. Vi är stolta över vad vårt ungerska team har åstadkommit och vi är övertygade att den nya ägaren kommer att fortsätta lyckas med verksamheten. Vi fokuserar nu vår verksamhet inom europeiska fri-TV Tillväxtmarknader på våra ledande mediehus i Baltikum, Bulgarien och Tjeckien. ” detta sägger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s VD och koncernchef i ett pressmeddelande

Transaktionen är föremål för godkännande av den ungerska konkurrensmyndigheten och väntas vara slutförd under det andra kvartalet 2015.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: