du läser...
Ny - C More, Ny - TV2 Norge

C More och TV 2 gör strukturaffär i Norge

c moreC More säljer sportverksamheten i Norge till Egmontägda TV 2. Samtidigt inleds ett långsiktigt samarbete mellan parterna kring C Mores film- och serieutbud på den norska marknaden. Affären beräknas bli slutförd under våren efter godkännande av norska Konkurrensverket.

– Samarbetet mellan C More och TV 2 i Norge skapar bättre förutsättningar för en hållbar lösning för oss på en mycket konkurrensutsatt och föränderlig medie- och tvmarknad, som inte längre är endast nationell eller nordisk utan i allt högre grad global. Affären och samarbetet innebär att det nu blir lättare för norska konsumenter att upptäcka C Mores starka premiumprodukt, kommenterar C Mores VD Manfred Aronsson.

C Mores samtliga sporträttigheter och sportkanaler i Norge, inklusive tjänsten C Sports, övergår till TV 2 och kommer att erbjudas i regi av och på det sätt TV 2 beslutar. Film- och serieutbudet distribueras fortsatt under C More-varumärket inom ramen för ett långsiktigt samarbetsavtal, där TV 2 ansvarar för marknadsföring, försäljning och paketering.

– Uppköpet och samarbetet med C More Entertainment AB är ett led i TV 2s strategi att stärka positionen på den norska betaltv-marknaden. Vi vill bli mer konkurrenskraftiga med innehåll som intresserar norska tittare, och gläder oss åt att förvalta och vidareutveckla C Mores fina rättigheter i det breda nordiska samarbete som blir följden av avtalet. Vi blir båda starkare i konkurrensen med globala aktörer, säger Olav T. Sandnes, VD TV 2 Norge.
TV 2 övertar alla förpliktelser C More har gentemot sina norska kunder. C Mores norska personal övergår till TV 2s organisation. Affären förväntas avslutad senare i vår efter granskande av Konkurrensverket.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: