du läser...
Pr - SVT Flow

Klippans karaokecup

Lokalen för kareoketävlingarna. Foto: Linus Morales/SVT

Lokalen för kareoketävlingarna.
Foto: Linus Morales/SVT

Mitt i Melodifestivalens slutspurt lanserar SVT Flow realityserien ”Klippans karaokecup” – en musiktävling på en lokal pizzeria som står i stark kontrast till Mellons strålkastarljus och mångmiljonmiljonpublik, men där likheterna ändå finns: Kärleken till att uttrycka sig och längtan efter den bekräftelse som musiken, applåderna och en eventuell vinst kan ge. ”Klippans karaokecup” är en skildring av Skånsk landsort där vi kommer nära en helt unik musikrörelse präglad av värme, gemenskap och karaoke.

”Klippans karaokecup” är en karaoketävling i skånska Klippan som arrangerats sedan 2003. Årets tävling har blivit en realityserie där vi får följa tävlingen från början till slut och lära känna personerna bakom. På den lokala pizzerian i Klippan samlas Skånes talanger med en sak gemensamt; kärleken till att uttrycka sig.

Några av de färgstarka personligheterna vi möter är mc-fantasterna Moa och Friman som övat ett helt år, Heidi som äntligen vågar ta mod till sig att pröva karaoke och framför ”Hallelujah” och Micke, som tidigt i livet hamnade i fel kretsar men försöker bygga upp en ny tillvaro och sjunger, rakt från hjärtat, ”It’s a heartache”.

– Om du väljer Titanic-låten, ska den sjungas som att man var med på båten när den gick under. Kan man få in den känslan i sig själv när man sjunger – då gör man en bra prestation, säger Johnny, en av cupens arrangörer.

Här får alla ställa upp, alla passar in och förstapriset är inte allt. Det handlar mer om att bli inspirerad, våga skrika rakt ut och ha riktigt riktigt kul. Men trots allt kan bara en vinna och då ska man tänka på det här:

– Var nykter, välj en låt du kan och en tonart som du kan sjunga. Det som bedöms är tonsäkerhet, scenframträdande, publikkontakt och inlevelse, säger tävlingens domare Lars ”Fällan” Fällström.

SVT Flow 3 mars

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

En reaktion på ”Klippans karaokecup

  1. Det trodde man aldrig att serien skulle få ett så stort genomslag i Sverige! Vi satte verkligen Klippan på Sveriges karta!

    Publicerat av Lars-Göran Nilsson | 21 februari, 2021, 15:55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: