du läser...
TV/Satellit nyheter

Bonnier lanserar ny programmatisk videoannonsplattform

tv_1Under våren lanserar Bonnier en helt ny programmatisk videoannonsplattform, som samlar Bonnierbolagens videoannonserbjudande.  Ambitionen är att ge annonsmarknaden möjlighet att köpa målgrupper baserade på förstapartsdata från Bonnier, på alla koncernens sajter med videoinnehåll. Nicklas Norrby på TV4-Gruppen blir ansvarig för den nya videoannonsplattformen.

Med en ny och gemensam plattform, som ska samla Bonnierbolagens videoannonserbjudanden, tar Bonnier nu nästa steg i att utveckla samarbetet mellan bolagen och hitta synergier som gynnar och gör det enklare för annonsköparna.

Genom videoannonsplattformen kommer annonsmarknaden att få möjlighet att köpa och styra kampanjer över koncernens olika videotjänster. Plattformen möjliggör också en transparent och enkel uppföljning för annonsörerna. Till en början omfattar plattformen TV4 Plays, Expressens, Dagens Nyheters och Dagens Industris videoinnehåll. Det innebär att erbjudandet redan från start blir ett av de största och mest kraftfulla på den svenska online video-marknaden.

Nicklas Norrby, i dag försäljningschef för mediebyrågruppen på TV4-Gruppen, får ansvaret att leda arbetet med den nya videoannonsplattformen, och därmed en ny roll.

– Det här är ett fantastiskt spännande projekt som kommer att driva Bonniers  digitala transformation och ge annonsmarknaden nya digitala möjligheter. Via denna programmatiska plattform kommer vi kunna möta annonsörernas behov av enkelhet, kampanjstyrning och transparens. Inom en snar framtid är tanken att plattformen också ska kunna erbjuda målgruppsstyrning baserat på förstapartsdata från Bonnier, samt öppnas upp för utvalda externa publicister, säger Nicklas Norrby.

Den nya videoannonsplattformen lanseras stegvis under våren. Projektet drivs av TV4-Gruppen. Det syftar, precis som det tidigare presenterade digitala displayannonsnätverket Bonnier Ad Network som drivs av Expressen/Bonnier News, till att erbjuda annonsköparna möjlighet att utnyttja hela Bonniers digitala räckvidd. Nicklas Norrby kommer att rapportera till Michael Grimborg, försäljningsdirektör TV4-Gruppen.

Nicklas Norrby har under det senaste året varit försäljningschef för en av tre mediebyrågrupper på TV4-Gruppens försäljningsavdelning. Han har tidigare bland annat varit strategisk kundchef och försäljningschef för Digitala medier. Han började på TV4 2006.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: