du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Boy Machine – ny komediserie från FLX i TV4

Boy Machine, Foto: TV4

Boy Machine, Foto: TV4

I april startar inspelningen av den nya komediserien Boy Machine som sänds i TV4 nu i höst. I huvudrollerna ses Peter Magnusson, Henrik Dorsin, Jonas Karlsson och David Wiberg som spelar medlemmarna i Boy Machine, Sveriges största pojkband på nittiotalet, som 15 år efter splittringen återförenas för att ta över världen. Eller i alla fall Sverige.

– Vi är jätteglada övar att kunna göra en musikalisk komedi med dessa fantastiska skådespelare. Serien formas just nu av författare och regissörer med en fingertoppskänsla för svensk komedi och vi är exalterade över att kunna sjösätta denna serie redan i höst, säger Crille Andersson, exekutiv producent TV4.

Bandmedlemmarna, nu alla runt fyrtio, är skingrade för vinden. Frontfiguren Mange (Peter Magnusson) som splittrade bandet för att satsa på en solokarriär i ”mer mogen stil” jobbar som trubadur på en afterski i Sälen. Torkel (Henrik Dorsin), gruppens lynniga låtskrivargeni, har lämnat branschen och flyttat ut till en ödslig skärgårdsö. Peder (Jonas Karlsson), Manges storebror och gruppens ”bad boy”, har blivit framgångsrik affärsjurist och lämnat poplivet bakom sig. Jens (David Wiberg), som var gruppens minsting och även sötast med nittiotalets mest omtalade frisyr, arbetar som högstadielärare.

Vad de fyra har gemensamt är något man skulle kunna kalla en medelålderskris: Manges växande panik över att afterskipubliken bara gillar, men inte älskar, honom. Torkels frustration över att han efter alla dessa år i skärgården fortfarande inte hittat inre frid. Jens vacklande självkänsla och hans skriande behov av ett sammanhang. Peders gnagande känsla av att något saknas i hans perfekta liv.

Comebacken kommer visa sig vara svårare än väntat, och de medelålderskrisande männen måste övervinna såväl interna konflikter som allmänhetens ointresse innan de åter kan ta sikte på poptronen.

Huvudförfattare för serien är Per Gavatin (Torpederna, Kontoret, Grotesco). Seriens huvudregissör är Micke Lindgren (Kontoret, Grotesco, Scalateatern).

Boy Machine produceras av FLX och sänds i 8 delar under hösten 2015 i TV4.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: