NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL SÄNDER MINISERIEN KILLING JESUS MED KELSEY GRAMMER OCH STEPHEN MOYER I HUVUDROLLERNA

Killing Jesus Stephen Moyer

Killing Jesus Stephen Moyer

Killing Jesus är en miniserie i två delar om Jesus liv och de politiska konspirationer som ledde till hans brutala död. Miniserien är baserad på den bästsäljande boken av Bill O’Reilly och Martin Dugard samt producerad av Scott Free Productions. Den första delen visas i Sverige på National Geographic Channel den 5 april 20.30 och den andra delen visas den 6 april 20.30. 

Nästan hela världen känner till berättelsen och över 2,2 miljarder människor runt om i världen lever efter Jesus lärdomar och principer. I huvudrollerna ser vi Kelsey Grammer (”Partners”, ”Frasier”) som kung Herodes, den hänsynslösa romerska kungen av Judeen, och Stephen Moyer (”True Blood”) som Pontius Pilatus, den romerska prokuratorn som beordrade Jesu korsfästelse. Killing Jesus är det tredje samarbetet mellan National Geographic Channel, Scott Free och Bill O’Reilly, och efterföljer de Emmy-nominerade Killing Kennedy och Killing Lincoln .

Killing Jesus börjar vid Jesu födelse då kung Herodes styr Judeen men känner oro för potentiella hot mot sin makt. Vi förflyttar oss 26 år framåt i tiden och får följa Jesus när han börjar utforma och sprida sitt budskap, och samla en följarskara av fromma troende. Samtidigt är de nya politiska aktörerna oroliga över Jesus växande inflytande, medan ledarna i det judiska templet ifrågasätter hans lärdomar och metoder. Genom maskopi, konspiration och inflytande grips Jesus så småningom och blir korsfäst. Han begravs i en obevakad grav och när sörjande människor kommer tillbaka flera dagar senare för att smörja hans kropp så saknas den. Till denna dag har Jesus från Nasarets kropp inte hittats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: