Stark utveckling för TV4 Play

tv4_playTV4 har de senaste månaderna sett en stark utveckling av trafiken till TV4:s digitala plattformar. Under årets första elva veckor är antalet strömstarter på TV4 Play 82 procent högre än vid samma period 2014. I år har TV4 Play i snitt haft cirka 4 miljoner strömstarter per vecka och hade dessutom vecka 10 den högsta veckosiffran någonsin med 5,3 miljoner strömstarter.  Mest procentuell ökning har klipp och program inom kategorierna nyheter, sport och underhållning.

– Vi har genomfört en stor strategisk översyn under hösten 2014. Det har på kort sikt inneburit att vi har att ökat fokus och målmedvetenhet både vad gäller vårt innehållsarbete och vårt publiceringsarbete. På lite längre sikt så kommer vi att utveckla och förändra TV4 Gruppens digitala positionering men de initiativen är fortfarande i sin linda och effekten av dem har vi fortfarande framför oss, säger Mathias Berg, kanaldirektör TV4.
Linjära sändningar går fortsatt bra för TV4 men det går nu också att se tydliga ökningar av trafik och strömstarter på TV4 Play. Tittarna har i större utsträckning än tidigare börjat konsumera TV4:s innehåll i sina mobiler och läsplattor. Strömstarter i mobil har ökat med 184 procent de senaste elva veckorna jämfört med samma period förra året och strömstarterna i läsplattor har ökat med 56 procent.
Det är framför allt trafiken till material från Nyhetsmorgon och Nyheterna som har ökat mest. Nyhetsmorgon har ökat med över 5 miljoner strömstarter och Nyheterna med 2,3 miljoner strömstarter jämfört med samma period 2014. Dessa två står tillsammans för närmare 40 procent av TV4:s totala ökning av strömstarter.
Även sportrelaterade klipp och program har ökat kraftigt i antal strömstarter under första delen av 2015. Ackumulerat har sportklippen ökat med cirka 2,3 miljoner strömstarter jämfört med samma period 2014.
Bland TV4:s större återkommande underhållningsformat under våren har Let’s dance ökat antalet strömstarter med 24 procent,Sveriges mästerkock med 22 procent och Farmen med 7 procent jämfört med samma period 2014.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: