du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

TV4 Play satsar på Unga föräldrar

unga föräldrarHur är det att bilda familj som 16-åring? I en ny programsatsning får tittarna under våren en unik inblick i fem unga pars liv och chansen att följa med på deras nystartade resa som nyblivna mammor och pappor. Med egna kameror dokumenterar de sina liv i programmet Unga föräldrar, som har premiär i TV4 Play redan nu på torsdag. – Jag är extremt ödmjuk inför dessa underbara föräldrar som vill dela med sig av sina liv med fokus på drömmarna om en ljus framtid för sin lilla familj. Modet som krävs för att bli förälder när man i samhällets ögon fortfarande anses vara ett barn är något som gjort stort intryck på mig, säger Anton Glanzelius, biträdande kanalchef TV4-Gruppen.

I Unga föräldrar får tittarna lära känna fem par med en sak gemensamt, de blev alla föräldrar tidigt i livet. Med hjälp av en hemkamera dokumenterar familjerna sin vardag där de delar med sig av sina drömmar, förhoppningar och rädslor. När klasskamraterna är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet är våra unga mammor och pappor mitt uppe i att få ihop ekonomi, blöjbyten och framtidsplaner. Hur reagerar omgivningen när man blir förälder i tonåren? Hur går det att kombinera skola och föräldraledighet? Och kan man förbereda sig på omställningen i att bli förälder?

– Jag är oerhört glad att vi nu sjösätter den här unika satsningen. Våra föräldrar kommer att filma sig själva varje dag och lägga ut sina historier i TV4 Play utöver att vi varje vecka klipper ihop program som sänds i TV4 Play. Unga föräldrar är en del i den omfattande storsatsningen på Play-exklusiva program och det känns otroligt spännande att se hur projektet kommer tas emot av tittarna, säger Anton Glanzelius.

Det här är våra unga föräldrar:

Sindy Niklasson, 22 år och Michael Sjöberg, 23 år, Stockholm

Michael studerar till undersköterska och Sindy är mammaledig men driver en av de största bloggarna i Sverige. Tillsammans har de en son.

Tomas Wändahl, 21 år och Amanda Sparrentoft, 21 år, Lidingö, Stockholm

Amanda har precis avslutat sin föräldraledighet och påbörjat en utbildning på universitet. Tomas är pappaledig. Tomas har en 4-årig dotter från ett tidigare förhållande som bor hos familjen varannan vecka.

Vanessa Vuori, 16 år och Tobias Haaparanta, 20 år, Borlänge

Vanessa är mammaledig och planerar att börja plugga till hösten, hon vill bli makeupartist. Tobias söker ett heltidsjobb. Tillsammans har de en dotter.

Linn Berg, 16 år och Tomas Conradsson, 22 år, Hedemora

Linn och Tomas ska snart bli föräldrar till en liten dotter. Tillsammans drömmer de om ett stort garage fullt av bilar som de kan skruva på ihop

Cornelia Nilsson, 16 år och Jakob Engberg, 19 år, Västerås

Cornelia är mammaledig med gemensamma sonen och Jakob är arbetssökande. Cornelia vill i framtiden komma in på fordonslinjen på gymnasiet och bli lastbilschaufför.

Programmet består av tolv avsnitt som publiceras veckovis i TV4 Play, torsdagar med premiär den 19 mars. Under hela veckan kan tittarna även följa familjerna via dagliga videoklipp i TV4 Play och på tv4.se.

http://www.tv4.se/unga-föräldrar

https://www.facebook.com/tv4ungaforaldrar
Instagram: @tv4ungaforadrar #ungaföräldrar

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: