TV4 Play – först i världen med att visa samtliga matcher från en damfotbollsliga

tv4_playNu är det klart. TV4 Play blir först i världen med att visa samtliga matcher från en damliga i fotboll. TV4 Gruppen kan tillsammans med Elitfotboll Dam stolt presentera att samtliga matcher från årets damallsvenska sänds på TV4 Play Premium.

Du läste rätt – TV4-Gruppen och Elitfotboll Dam har i ett avtal tillsammans kommit fram till att den redan tidigare stora satsningen TV4 gör kring damfotboll, nu i år blir ännu större. För alla fotbollsälskare som vill se världsstjärnor som Marta, Therese Sjögran och Lisa Dalkvist med fler blir TV4 Play Premium i år hemvisten om man vill se allt från ligan. Nytt för säsongen är dessutom att både TV4Sport och TV12 kommer att sända ännu fler matcher från ligan än tidigare år.

– Det är stort att vi i detta samarbete gör någonting så unikt. Fotbollsälskare kan följa sitt lag samtidigt som vi hoppas att ännu fler ska bli intresserade av en av världens bästa fotbollsligor, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam

Även inom fotbollens världsorganisation FIFA är man väldigt nöjd över denna milstolpe, att TV4 Play blir först i världen med att sända samtliga matcher från en damliga.

– En nyckelfaktor för att ständigt förbättra nivåerna av professionalism inom damfotbollen är att visa dessa stora fotbollsspelare på TV oftare. Detta är en stor belöning för oss efter många års arbete, att bygga en miljö där klubbar och spelare trivs. Damallsvenskan i Sverige är en av de bästa ligorna globalt, säger Moya Dodd, ordförande FIFA:s-damkommitté

Alla fotbollsälskare ute i landet som vill se damfotboll kan se fram emot en magisk vår och sommar. TV4 bevakar damlandslagets uppladdning inför VM i Kanada och sänder samtliga träningsmatcher med Pia Sundhages landslag. Därefter inleder damlandslaget den 8 juni i TV4 sin VM-turnering på andra sidan Atlanten när Nigeria står för motståndet. TV4 sänder samtliga Sveriges matcher och på TV4 Play premium ser man samtliga matcher från mästerskapet.

– Det är en historisk satsning och naturlig förlängning av vårt stora engagemang inom damfotbollen. Jag är övertygad om att fler nu kommer få upp ögonen för en av världens absolut bästa ligor med både världsstjärnor och unga talanger, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: