Nu byter Metropol 93,8 namn till P5 STHLM

Lotta Mossberg, kanalchef. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lotta Mossberg, kanalchef. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 4 maj byter den lokala Stockholmskanalen Metropol namn till P5 STHLM. Kanalen kommer att direktsända mer, även på kvällar och helger.

– Vi förändrar och utvecklar Metropol för att på ett ännu bättre sätt skildra det mångfacetterade Stockholm. Det blir en nystart för kanalen och därför väljer vi också byta namn på den, säger kanalchefen Lotta Mossberg .

P5 STHLM, som kommer att höras på 93,8 Mhz, kommer att direktsända mer på kvällar och helger och ha lokala reportrar i olika delar av länet. Kanalen har som vision att bli ”Europas mest sociala radiokanal”.

– Målet med P5 STHLM är att få publiken att känna sig som en naturlig del av kanalen – för oss är lyssnarens röst otroligt viktig. Stockholm växer och vi kommer fortsätta att göra lokalradio men även blicka ut mot omvärlden. Vi tar med våra trogna Metropollyssnare in i det nya och hoppas att fler vill vara med och göra radio tillsammans med oss, säger kanalproducenten Shabnam Mahmoudkhan .

Att Stockholmsregionen växer och antalet invånare ökar ligger till grund för de förändringar som nu görs av Sveriges Radios två lokala Stockholmskanaler.

– Det pågår en stor inflyttning från andra delar av Sverige och från andra länder. År 2022 kommer vi enligt prognoser att vara 2,5 miljoner invånare i regionen –  det ställer stora krav på oss som lokala public serviceaktörer att utveckla vårt utbud och hitta nya arbetssätt för att fortsätta vara relevanta för publiken, säger Lotta Mossberg .

Fakta om de lokala Stockholmskanalerna

Den 4 maj byter Metropol namn till P5 STHLM.
P5 STHLM kommer att höras på frekvensen 93,8.
P4 Stockholm behåller sitt namn och fortsätter att sända på 103,3.
De två kanalerna kommer att samarbeta och många röster kommer att höras i båda kanalerna, bland annat de fyra länsreportrar som stationeras i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.
P5 STHLM kommer att direktsända mer på kvällar (fr.o.m maj) och på helger (fr.o.m hösten).

Sveriges Radio har tidigare haft en lokal kanal i Stockholm med namnet P5, då på frekvensen 103, 3. P5 lades ner 2007 när P4 Stockholm övertog frekvensen och kanalen Metropol startade på 93,8.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: