du läser...
Ny - Sveriges Radio, Pr - Poddradio

Ny podd från P3: Sverige – så funkar det

Sverige – så funkar det, bild: Sveriges Radio

Sverige – så funkar det, bild: Sveriges Radio

På onsdag är det premiär för ”Sverige –  så funkar det”, en Sverigeguide för alla nyinflyttade. Programledaren Marika Pietilä är mentorn som inte tvekar inför att ta sig an alla typer av funderingar I varje avsnitt träffar hon nya svenskar som behöver tips och råd för att kunna navigera sig fram i landet lagom. Podden görs av Sisuradio för P3.

– Jag minns hur förvirrad jag själv var i början när jag just hade bosatt mig i landet. Därför känns det otroligt roligt om vi kan göra vardagen lite lättare genom att hjälpa till att förstå hur Sverige funkar. Dessutom känns det väldigt spännande att göra sitt allra första programledarjobb på svenska, hoppas att Sverige gillar att höra lite Mumin-språk i P3-utbudet! säger programledaren Marika Pietilä

Podden tar bland annat reda på hur man hittar en bostad, ett jobb, vänner eller kärlek i Sverige. Lyssnarna får även lära sig varför man deklarerar, hur man lär sig svenska, vart man vänder sig om man utsätts för rasism, samt hur de oskrivna sociala reglerna och koderna fungerar.

Sverige – så funkar det har premiär onsdag den 15 april kl. 11.30 och publiceras därefter varje onsdag i totalt 10 avsnitt. Programmen finns på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: