du läser...
Ny - SVT

SVT och Vasaloppet förlänger till 2020

vasaloppetSVT och Vasaloppet har träffat ett nytt avtal, som innebär att SVT har sändningsrätten till det traditionstyngda loppet fram till 2020. SVT har sänt Vasaloppet sedan 1966 och evenemanget har på fler sätt en särställning i SVT Sports utbud.

– Vasaloppet är toppidrott, historia, kultur, motion och hälsa i en härlig blåbärssoppablandning. Det är med varmt hjärta vi tar oss an det fortsatta samarbetet, säger SVT:s sportchef Per Yng.

– Vi är glada att kunna fortsätta jobba med vårt unika samarbete. SVT har haft stor betydelse för Vasaloppets utveckling och det starka intresset för våra lopp, sommar som vinter. Efter skidor och mountainbike är vår nästa satsning inom löpning. Det ska bli spännande att se vad vi kan hitta på kring hela vår verksamhet som nu engagerar drygt 100 000 deltagare under hela året, säger Anders Selling, VD på Vasaloppet.

– -Det är alltid en utmaning att producera en nio mil lång tv-sändning som Vasaloppet och evenemanget hjälper oss att flytta fram positionerna hur man gör sport ännu bättre i TV. Numera sänder vi också från Tjejvasan och har också utvecklat ett berättande från sommarens Cykelvasa, säger SVT:s projektledare Adde Granberg

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: