du läser...
Pr - Discovery Channel

Höjdpunkter i maj på Discovery Channel

Discovery Networks SwedenMaj månad på Discovery Channel bjuder bland annat på en av världens tuffaste fiskesäsonger i Alaska battle on the bay, två nya serier med rymden som tema på onsdagar och udda väderfenomen berättade av ögonvittnen från hela jordklotet i Strangest weather on earth.

Alaska battle on the bay

Premiär för Alaska battle on the bay tisdag 19 maj 21.00

Laxsäsongen i Bristol bay är alltid ett slagfält – men årets fiskefajt verkar bli legendarisk. Priset på lax är sensationellt högt, laxbeståndet stort och fiskarna hoppas tjäna storkovan på sin fångst. Kaptenerna har slagits om fisk förut och gammalt groll kommer upp till ytan när fiskebåtarna drabbar samman för att fånga mest lax. Kapten Leonard Ferrigno har en lax ofjällad med kapten Tom Walsh, unge skuldsatte kapten Taran White är motiverad att ge sig in i kampen och veteranen kapten Vince Hoiby har 35 års erfarenhet av att fånga fisk i världens tuffaste konkurrens.

Premiär för Man vs the universe onsdag 20 maj 21.00

I tredelade miniserien Man vs the universe får vi veta mer om upptäcksfärderna som just nu sker i rymden. Liksom på 1960-talet pågår just nu ett nytt lopp med månen som mål – när Google har 30 miljoner dollar i potten för det företag som först lyckas landa och köra en robot på himlakroppen och dessutom skicka foton hem till jorden.

Dessutom undersöker forskare hur människan skulle klara att leva på Mars där luften är 100 gånger tunnare än jordens. Rymddräkter utvecklas och tekniker för att förvandla marsjord till drickbart vatten testas. Samtidigt undersöks hur vi kan skydda oss om en asteroid störtar mot jorden – är det hjälp av en gigantisk laser eller en fångstarm som stoppar asteroiden på väg mot jorden?

Strangest weather on earth

Premiär för Strangest weather on earth 13 maj 23.00, sänds måndag-torsdag

I Strangest Weather on Earth nördar vi ner oss i världens konstigaste väderfenomen och får höra direkt från ögonvittnen som upplevt dem. Dansande eldtornados studsande blixtbollar bisarra molnformationer som liknar rymdskepp och dammväggar är bara några av de udda fenomen som förbryllar såväl lekmän som meterologer.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: