du läser...
Ny - Sveriges Radio

Hanna Sahlberg ny korrespondent i Peking och Daniela Marquardt i Berlin

Daniela Marquardt. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Daniela Marquardt.
Sveriges Radio Ekot.
foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu är det klart att Hanna Sahlberg blir Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Peking, en tjänst som hon även haft under åren 2006-2011. Ny korrespondent i Berlin blir Daniela Marquardt som för närvarande är programledare och reporter på P1:s Konflikt.

Daniela Marquardt har alltid varit intresserad av utrikesjournalistik och även ägnat större delen av sin tid som journalist åt det – de senaste tio åren på P1:s fördjupande utrikesmagasin Konflikt.

– Det ska bli fantastiskt kul att få bevaka Tyskland. Många förknippar fortfarande Tyskland med en väldigt kompakt tråkighetsstämpel. Jag tycker tvärtom att mycket som händer där, inte minst den livliga samhällsdebatten är väldigt inspirerande. Ansvaret för det förgångna, utmaningar i dagens samhälle och för framtiden är ständigt närvarande. Det känns väldigt hedrande att jag ska få skildra detta för Sveriges Radios lyssnare, säger Daniela Marquardt som är född i Tyskland men uppvuxen i Sverige.

Hanna Sahlberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hanna Sahlberg.
Sveriges Radio Ekot.
foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hanna Sahlberg var den som startade Sveriges Radios korrespondentkontor i Peking 2006 och nu återvänder hon alltså dit efter några år i Sverige.

– Det känns som jag hör hemma i Kina. Och det finns alltid nånting som överraskar, fast jag varit där så många år. Man behöver inte gräva så länge för att hitta något intressant. Att bättre förstå drivkrafterna hos både människor och myndigheter i Kina, ökar möjligheterna för mig och för lyssnarna att begripa sig på omvärlden – vad som händer i Kina påverkar oss, säger Hanna Sahlberg .

Ekots utrikeschef Ginna Lindberg välkomnar Hanna Sahlberg och Daniela Marquardt till korrespondentgruppen.

– Våra korrespondenter är lyssnarnas ögon och öron ute i världen. Det är viktigare än någonsin att vara på plats och förklara sammanhang i en globaliserad värld. Vi har ett nät av kunniga och kompetenta korrespondenter som levererar en bevakning jag är jättestolt över, säger Ginna Lindberg .

Daniela Marquardt och Hanna Sahlberg tillträder de nya tjänsterna den 1 september.

Mer om Hanna Sahlberg
Kom till Ekot som JMG-praktikant 2005. Frilans för P1 från Kina 2005. Startade korrespondentkontoret i Peking 2006, korrespondent där 2006 – 2011. Fortbildare på Uppsala universitet för lärare i kinesiska. Redaktör för antologin ”Kinesiskan flyttar in – nytt skolspråk i Sverige” som utkommer i maj. Redaktör på sverigesradio.se.

Mer om Daniela Marquardt
Efter Journalisthögskolan 1990 flyttade Daniela Marquardt till Berlin för att som frilans skildra följderna av murens fall och Tysklands återförening. Hon har även arbetat i Ekots utrikesgrupp, som utrikesreporter på TV4 och under de senaste 10 åren som programledare, reporter och producent på Konflikt i Sveriges Radio P1

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: