du läser...
Pr - Sveriges Radio

Loreen leder drömvandring i radio

Loreen är guide i Unga Radioteaterns nya dramaexperiment Om du blundar ser du mer . Foto: Charli Ljung.

Unga radioteatern
Loreen
Foto: Charli Ljung

Var tar alla glömda drömmar och borttappade minnen vägen? I Unga Radioteaterns nya dramaexperiment Om du blundar ser du mer tas lyssnarna med på en interaktiv drömvandring i två delar. Guide i drömmarnas värld är artisten Loreen, som gör suggestiv radioteaterdebut. Premiär 19 juli i P4.

– Jag känner mig väldigt ärad och taggad att få jobba tillsammans med regissören  Maja Salomonsson. Jag tycker att Maja har hittat ett kreativt sätt att komma i kontakt med oss själva på djupet, med hjälp av en berättarröst som guidar genom vår känslokropp. Jag tror att både barn och vuxna skulle behöva och uppskatta Om du blundar ser du mer , säger Loreen.

Om du blundar ser du mer är ett dramaexperiment för barn i 9-13 årsåldern där de själva är med och skapar upplevelsen. Loreen guidar lyssnarna i en jakt på deras egna drömmar och glömda minnen.

– I Om du blundar ser du mer får man prova på att sväva i luften, styra sina drömmar, prata kurdiska och återkalla minnet av sin egen födelse, berättar Maja Salomonsson, regissör och ljudkonstnär.

Maja Salomonsson som specialskrivit de två 15-minuters avsnitten har stor erfarenhet av att skapa ljudpromenader och rumsliga installationer. Hennes tanke med de Om du blundar ser du mer är att skapa en ny form av lyssningsupplevelse, en inre resa där allt kan hända.

I övriga roller hörs bland andra dramatenskådespelaren Björn Granath, Kumri Kavak och Liyana Kavak.

Sändningstid:

Första delen av Om du blundar ser du mer sänds 19 juli kl. 10.45 i P4. Andra delen sänds 26 juli kl. 10.45 i P4. Programmen kommer även att finnas i appen Sveriges Radio Play.

Magisk sommar med Unga Radioteatern
Unga Radioteatern satsar på magiska berättelser i sommar. Trollska skogar, drömvandringar och osynliga vänner. Både nyskrivet och önskeklassiker.  Om du blundar ser du mer är ett av programmen som sänds under temat.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: