Michael Österlund tillförordnad chef för Ekot

Michael Österlund. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Michael Österlund. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Michael Österlund går in med omedelbar verkan som chef och ansvarig utgivare i samband med att Anne Lagercrantz går vidare och blir chef för nyhets- och sportdivisionen på SVT.

– Det är självklart väldigt tråkigt att Anne slutar, hon har varit en mycket omtyckt chef och har gjort ett väldigt bra jobb under sina snart fyra år på Ekot. Vi önskar henne lycka till på det nya jobbet, säger programdirektör Björn Löfdahl .

Michael Österlund har gedigen erfarenhet av Ekot i olika positioner som utvecklingschef, nyhetschef och senaste tiden som publiceringschef och biträdande Ekochef. I den rollen har han också varit ställföreträdande ansvarig utgivare. Chefsbytet innebär inga andra förändringar för Ekot.

Den nya inriktning Ekot arbetat med senaste året fortsätter som tidigare och jobbet går vidare med en fokuserad redaktionsledning och en stark redaktion med mycket hög trovärdighet.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny ordinarie chef för Ekot har påbörjats men kommer troligen inte att kunna avslutas förrän efter semestrarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: