Programnytt: Polar Music Prize leds av Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson, Foto: Linus Hallsénius/TV4

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson, Foto: Linus Hallsénius/TV4

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson är programledare när TV4 för första gången livsänder från den glittrande Polarprisbanketten. På plats finns kungligheter och artister för att hylla årets polarpristagare Emmylou Harris och Evelyn Glennie.
– Det är en underbar ära att leda Polar som är musikens eget Nobelpris, säger Tilde de Paula.

Polarprisbanketten går av stapeln den 9 juni i Vinterträdgården på Grand Hôtel , efter prisutdelningen i Stockholms konsterhus. Festligheterna gästas av pristagarna, kungligheter, artister, skådespelare och politiker. TV4 sänder live klockan 20.00-22.00 direkt från denpampiga banketten där årets polarpristagare Emmylou Harris och Evelyn Glennie hyllas. Programmet innehåller även höjdpunkter och framträdanden från prisutdelningsceremonin på konsterhuset tidigare under dagen. Allt under ledning av Tilde de Paula och Jesper Börjesson.

– Det är så kul att TV4 valt att satsa på PolarMusic Prize och gjort plats i primetime i år och verkligen göra det här mäktiga musikpriset rättvisa, säger Tilde.

Hon fortsätter:

– Det är extra kul i år för Emmylou Harris är en av mina personliga ikoner. Evelyn Glennie är slagverkare, och det är även min man, så hennes musik ligger mig extra nära hjärtat.

Under banketten i Vinterträdgården på Grand Hôtel uppträder slagverksensemblen GOT Motion, Jill Johnson och First Aid Kit, som framför den egna låten ”Emmylou”. I år firas också grundaren av priset Stig ”Stikkan” Anderson med ett potpurri med några av de mest kända sångerna framförda av Tommy Körberg, Sanna Nielsen, Barbro Svensson och Per Andersson, allt i ett arrangemang av Anders Glenmark. Scenografin, som går helt i origamivikt papper, är designad av modedesignern Bea Szenfeld, känd för hennes experimentella kreationer.

– Jag tror Stickan är stolt när han tittar ner på oss från sin plats i himlen och ser hur väl Polarpriset lycktas etablera sig även internationellt,säger Tilde.

TV4 direktsänder från banketten klockan 20.00-22.00. Sändningen innehåller även höjdpunkter från eftermiddagens ceremoni i Stockholms Konserthus. Hela prisceremonin från Stockholm Konserthus sänds live på TV4 Play från klockan 16.15.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: