Sisuradio vill fånga ny publik

Jorma Ikäheimo och Helena Huhta ska leda den nya talkshowen i P2 i höst. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Jorma Ikäheimo och Helena Huhta ska leda den nya talkshowen i P2 i höst. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sveriges Radios FM-sändningar på finska kommer från och med i höst att samlas i P2. Sisuradio kommer dock att fortsätta att höras i P4, men med tvåspråkiga sändningar. Detta är en del i ett större utvecklingsarbete där Sisuradio kommer att erbjuda program och nyheter med ett sverigefinskt perspektiv i alla Sveriges Radios kanaler.

De finskspråkiga FM-sändningarna flyttar från P4 till P2 i höst. Då startar Sisuradio en ny talkshow med programledarna Jorma Ikäheimo och Helena Huhta som sänds på vardagar kl. 13.00-15.00. Och i höst börjar Sisuradio även sända tvåspråkiga nyheter i P4 på vardagar.

– Sisuradios egna nyhetsämnen är angelägna för en större publik som kanske förstår lite finska, men kan ta till sig tvåspråkiga nyheter lättare. Målet är att nå inte bara första generationens sverigefinnar, utan också andra och tredje generationens, säger Sisuradios kanalchef Sofia Taavitsainen .

Sisuradios uppdrag är att erbjuda program med sverigefinskt perspektiv i alla FM-kanaler, men även via digitala kanaler.

– Många av våra trogna lyssnare når vi fortsatt via FM men vi vet att vår publik också lyssnar digitalt. Därför har vi gjort det enklare för dem att ta del av våra program både via hemsidan och appen Sveriges Radios Play, säger Sofia Taavitsainen .

Digitalt sänder kanalen kl 06-22 alla dagar året om på http://sverigesradio.se/sisuradio och i appen Sveriges Radio Play (från och med i höst kommer kanalen att höras digitalt från kl 06 till kl 24 varje dag).

Ring och fråga cheferna om Sisuradio
Torsdagen den 28 maj medverkar kanalchefen Sofia Taavitsainen och Cecilia Bodström, biträdande programdirektör, i P4-sändningen kl. 18.10-19.00, dit lyssnare kan ringa in och ställa frågor om Sisuradios utvecklingsarbete. Efter sändningen finns Sofia Taavitsainen tillgänglig för chatt på Sisuradios hemsida ( http://sverigesradio.se/sisuradio ) och Facebooksida (facebook.com/srsisuradio).

Mer information om Sisuradios nya satsningar finns på http://sverigesradio.se/sisuradio  .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: