Sommaren 2015 i Kanal 5

Under the dome startar 2 juli 21.55

Under the dome startar 2 juli 21.55

Breaking News med Filip & Fredrik värmer upp sommaren fram till midsommar, rosade och prisbelönta komediserien Jane the virgin startar redan 26 maj, juni bjuder på fotboll och nya serien American Crime och tredje säsongen av Under the dome sänds en vecka efter amerikansk sändning.

Breaking News med Filip & Fredrik

Säsongsstart måndag 18 maj 21.55

Nu kommer en ny, fjärde säsong av det Kristallen-vinnande programmet Breaking News i Kanal 5. Fyra dagar i veckan avhandlas högt och lågt i det dagliga svenska snackisflödet av Filip & Fredrik och deras gäster. Nytt för i år: Svenskarnas hemliga liv på nätet. Och jakten på Sveriges nya underhållare.

Efter att ha agerat parterapeuter i hyllade Ska vi göra slut? och fått statsministern att gråta med bejublade dokumentärfilmen Trevligt Folk återvänder Filip och Fredrik till studion för en fjärde säsong av Breaking News – programmet som vann pris för Årets fakta och aktualitetsprogram på tv-priset Kristallen i höstas. Duon sänder live måndag till torsdag i fem veckor med start 18 maj – fram till midsommar.

Jane the virgin

Premiär tisdag 26 maj 20.00

En ung, gudfruktig kvinna råkar bli inseminerad av misstag och hennes liv vänds upp och ned. Jane (Gina Rodriguez) ansätts av modern Xiomara (Andrea Naveda), som själv blev gravid med Jane i unga år och mormodern Alba (Ivonne Coll), som är djupt religiös. Dessutom möter vi donatorn Rafael (Justin Baldoni) – en gift playboy som inte bara äger hotellet där Jane arbetar, men också var hennes första förälskelse som tonåring – och hans fru Petra (Yael Grobglas) som har sin egen agenda. Janes pojkvän Michael (Brett Dier) jobbar som polis och har sitt eget speciella sätt att hantera Janes nya välsignade tillstånd.

Den prisbelönade komediserien startade i USA i oktober och är skapad av Jennie Snyder Urman (bla medproducent till Gilmore Girls, Men in trees, 90210, Lipstick Jungle och Emily Owens MD). Serien är baserad på en telenovela från Venezuela ”Juana la virgen”.

Secrets & Lies

Premiär torsdag 28 maj 21.00

Ben Crawford (Ryan Phillippe) hittar grannpojken Tom död i skogen när han tar en tidig joggingrunda. När mordutredaren Andrea Cornell (Juliette Lewis) kommer in i hans liv inser han att hans roll i tragedin förvandlats från vittne till misstänkt och runt honom faller den perfekta fasaden. Det lilla villakvarteret belägras av poliser och reportrar och undan för undan grävs hemligheter och vita lögner fram för att synas i dagsljuset. Ben och hans till synes perfekta familj med fru och två döttrar befinner sig redan i sönderfall och nu blir pressen outhärdlig.

Secrets & lies är ett modernt mordmysterium och en psykologisk thriller skapad av Barbie Kligman (Private practice, The Vampire Diaries) efter den australiska förlagan med samma namn. I rollerna: Ryan Philippe som Ben, Juliette Lewis som mordutredaren Andrea Cornell, KaDee Strickland som Bens fru Christy, Natalie Martinez (bla Under the dome) som Jess, offrets mamma. Serien startade i mars i USA.

Fotboll: EM-kval och vänskapsmatch Norge

Vänskapsmatch mot Norge 8 juni och EM-kvalmatch Sverige-Montenegro14 juni

Andra veckan i juni är det dags för nästa omgång: Sverige möter Montenegro i EM-kvalmatch inför fotbolls-EM 2016 söndag 14 juni 20.00. Dessutom bjuds vi samma vecka på en vänskapsmatch där Norge och Sverige möts, måndag 8 juni 19.30 i Kanal 5.

American Crime

Premiär måndag 22 juni 21.00 och 21.55 (sänds i dubbelavsnitt)

Krigsveteranen Matt Skokie dödas under ett inbrott i hans hem och hans fru Gwen attackeras. Fyra misstänkta tas in för förhör: en lättpåverkad tonåring, Tony, som tagit sig vatten över huvudet, Hector – en ung man som levt hela sitt liv i utkanten av det etablerade samhället och Carter och Aubry, vilkas beroende av droger och av varandra är helt och hållet förlamande och förstörande.

Trots att de misstänkta passar profilen är deras livssituationer långt mer komplicerade än någon kunnat förstå. Och det samma gäller offren i centrum av berättelsen. När Matts skilda föräldrar Russ och Barb kommer till staden för att begrava sin son och utkräva rättvisa å hans vägnar inser de att sonen knappast är utan skuld i sin egen död.

Dramaserien berättas omväxlande ur alla huvudpersonernas perspektiv, pilotavsnittet skrevs och regisserades av John Ridley. American Crime sänds i dubbelavsnitt med start måndag 22 juni 21.00. Serien startade i USA 5 mars.

I huvudrollerna ser vi: Felicity Huffman (som Barb Hanlon), Timothy Hutton (som Russ Skokie), David Hoflin som brodern Matt, Richard Cabral som Hector, Johnny Ortiz som Tony, Benito Martinez som Tonys pappa Alonzo, Elvis Nolasco som Carter och Caitlin Gerard som Aubrey samt Penelope Ann Miller och W.Earl Brown som Gwens föräldrar.

Under the dome

Säsong 3 startar 2 juli 21.55

En vecka efter USA sänder Kanal 5 tredje säsongen av Stephen Kings Under the dome. Det är tredje året vi får följa invånarna i lilla Chester’s Mills som blivit avstängda från omvärlden av en mystisk kupol. I första säsongen vändes människorna på orten mot varandra när kontakten med omvärlden skars av. Kupolen kommunicerade med en grupp unga människor och i slutet av säsongen visade kupolen vem som var den utvalda Monarken. I andra säsongen, som sändes sommaren 2014, följde vi ortsbefolkningen under de nya utmaningar som kom över dem – kupolens magnetism, frätande regn och den minskande tillgången på mat och vatten. I slutet av andra säsongen uppenbarade sig en väg ut samtidigt som väggarna började närma sig de fångade i Chester’s Mills. Säsong 3 startar 25 juni i USA och en vecka senare på Kanal 5.

Sommardeckare

Irene Huss-filmer på onsdagar i juli

Irene Huss-filmer sänds på onsdagar 21.00 från 1 juli. Huss-filmerna med undertitel Den som vakar i mörkret, Det lömska nätet, En man med litet ansikte, Tystnadens cirkel, I skydd av skuggorna och Jagat vittne sänds i sommar. Unge kommissarie Morses andra säsong kommer i slutet av sommaren.

A to Z och Selfie

Premiär fredag 22 maj för A to Z 18.00 samt Selfie 18.30

I A to Z besöker Zelda en dejtingsajts kontor för att klaga och då träffar hon Andrew som jobbar där. Känslorna svallar omedelbart. Är det en slump eller ödet?
Andrew jobbar på en dejtingsajt och drömmer om att träffa den stora kärleken. Zelda är en advokat som blev uppfostrad av en hippiemamma och har ett starkt rebelliskt drag. Hon besöker dejtingsajtens kontor för att klaga på dålig matchning. När de två träffas faller båda pladask.
Skådespelare: Cristin Milioti, Ben Feldman, Lenora Crichlow, Christina Kirk, Henry Zebrowski.

I Selfie möter vi den självupptagna läkemedelssäljaren Eliza Dooley är mäkta populär på sociala medier men behöver hjälp att skaffa vänner och bli omtyckt i verkliga livet. Hon ber ett marknadsföringsgeni om hjälp.
Sociala medier-superstjärnan Eliza Dooley har 263.000 anhängare som fanatiskt följer alla hennes inlägg på nätet. Men när ett pinsamt jobbmissöde hamnar på nätet inser hon att vara ”instafamous” inte är samma sak som att ha verkliga vänner. Hon anlitar marknadsföringsgurun Henry för att förbättra hennes rykte och lära henne att fungera med människor i den verkliga världen.
Skådespelare: Karen Gillan, John Cho, Allyn Rachel.

Fler titlar som är tillbaka

Fler serier som är tillbaka sommar

Mike & Molly är tillbaka tisdag 23 juni 22.00 med avsnitt ur femte säsongen, The Middle är tillbaka samma kväll med nya avsnitt ur sjätte säsongen, i slutet av sommaren är både Stalker och Criminal Minds tillbaka med nya avsnitt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: