Sommaren 2015 på Discovery Channel

What could possibly go wrong? Foto: Discovery Communications.

What could possibly go wrong? Foto: Discovery Communications.

Årets Shark Week bjuder på många nära haj-möten och startar 9 augusti. Redan under inspelningen träffade hajfilmaren Dave Riggs en vithajshona på mycket nära håll. I mitten av juli får vi följa skådespelaren Idris Elba när han lär sig allt om racing och med start 4 juni testar Kevin och Grant att göra om de värsta youtube-missarna i What could possibly go wrong.

Shark week

Årets Shark Week inträffar söndag 9 augusti – lördag 15 augusti

Världens mest kända tablåevenemang är tillbaka i augusti på Discovery Channel. Under Shark week sänds hajdokumentärer filmade i världens hajtätaste vatten och tv-veckan bjuder på hajmöten i absolut världsklass. Världens ledande forskare och experter medverkar i nyinspelade dokumentärer fokuserade på hajar och deras liv i världshaven.

Motormåndag: Idris Elba: No limits

Premiär måndag 13 juli 22.00

Skådespelaren Idris Elba (Luther, Thor-filmerna) tar sig an utmaningen att bli en rallyförare. Han provar alla racing-discipliner oavsett om det är på grus, asphalt, gräs, terräng, I luften eller I vatten för att lära sig inte bara racingens princip utan också ingenjörskonsten, teknologin och sportens historia. Idris kommer att hänga med professionella racingteam, äta, sova och andas racing och få

utmaningar och lektioner från några av världens främsta förare, piloter och instruktörer. Han kommer att lära sig allt som finns att veta om bemästra höga hastigheter från speed freaks som honom själv. I varje avsnitt besöker Idris en välrenommerad motortävling som inspiration inför hans egen utmaning. För att få ut maximalt av loppet tar skådespelaren och fartfantasten reda på allt han hinner om teknik, motor och förutsättningar innan det är dags för honom att sättas på prov mot riktiga proffs.

What could possibly go wrong?

Premiär torsdag 4 juni 22.00

Internet svämmar över av videos på folk som testat saker som du aldrig själv vågat prova och utsatt sig själva för fysikens lagar. Vad händer när man fäster en raket vid sin skateboard till exempel? Kan en kanot av betong flyta? Hur många lövblåsare behöver man för att bygga en svävare? Många av dessa mer eller mindre misslyckade försök blir ofta stora succéer när de sprids i sociala medier. I denna nya serie från amerikanska Science channel vi vännerna Kevin Moore och Grant Reynolds som inspirerats av internets knasigaste misslyckanden för att försöka ta reda på vad som gick fel – och om de själva kan göra det bättre? Kevin är metallurg och Grant är en före detta marinsoldat som använder Kevins garage som bas för sina fantastiska byggen. Bland annat ger de sig på att bygga en raket av en soptunna, trimma en go-kart för att kunna köra dragrace mot en lastbil och bygga en soldriven dödsstråle.

Dokumentärer

På söndagar i sommar på Discovery Channel

I sommar visas dokumentärer på söndagar i Discovery Channel. Söndag 7 juni 20.00 sänds True stories saving private Ryan, söndag 12 juli 22.00 sänds How Superman defeated the KKK, tredelade The war that made America startar söndag 19 juli 22.00, söndag 26 juli 20.00 sänds Brothers in blood: he lions of sabi sand, och söndag 2 augusti 20.00 sänds Keiko: the untold story of the star of free Willy.

Söndag 14 juni 20.00 startar dokumentärserien Bahama Blue där vi dyker ned i Bahamas blågröna vatten för att följa livet under ytan på nära håll.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: