du läser...
Pr - Sveriges Radio

Premiär för Karlavagnen Sommarkväll med 17 kända programledare

Rickard Söderberg (foto: Rick-y), Tina Thörner (foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio) och Percy Nilsson (foto: Jan Wieslander/Sveriges Radio)

Rickard Söderberg (foto: Rick-y), Tina Thörner (foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio) och Percy Nilsson (foto: Jan Wieslander/Sveriges Radio)

Rallystjärnan Tina Thörner, författaren Björn Ranelid, entreprenören Percy Nilsson, skådespelaren Claudia Galli Concha, Jakob Samuel från The Poodles, artisten Nanne Grönvall och operasångaren Rickard Söderberg. Det är några av programledarna i den fjärde upplagan av Karlavagnen Sommarkväll i P4 som har premiär tisdagen den 9 juni. Det populära programmet leds under sommaren av 17 kända svenskar som valt ut intressanta ämnen till samtalen med lyssnarna.

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om jag ville leda Karlavagnen. Jag lyssnar mycket på Sveriges Radio och det ska bli spännande att få lyfta ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Extra kul ska det bli att göra det i Karlavagnen, där samtalen får ta plats, säger Jakob Samuel, sångare i hårdrocksbandet The Poodles som leder programmet under tre sommarkvällar.

Under två veckor sänds Karlavagnen Sommarkväll från Malmö och då får lyssnarna bland annat samtala med skådespelaren Claudia Galli Concha, programledaren Anne Lundberg, författaren Björn Ranelid, entreprenören Percy Nilsson och operasångaren Rickard Söderberg.

– Jag längtar efter att få lov att vara ciceron för en plats i media där alla får vara precis de som är. Det vackraste som finns är möte mellan människor och Karlavagnens högsta syfte är ju att vi bara ska mötas, säger Rickard Söderberg.

– Jag ser framemot att prata med svenska folket om mitt dolda handikapp. Ett dolt handikapp kan göra människor starkare, mycket starkare, som i mitt fall, säger Percy Nilsson.

Bland årets programledare finns både återvändande favoriter som rallystjärnan Tina Thörner och debutanter som Mathias Andersson från tv-programmen Plus och Lyxfällan.

– Som barn tittade jag på tv-serien En röst i natten där polismannen Jack Killian pratar med människor i radio på nätterna. Ända sedan dess har jag drömt om att få prata live med människor i radio, något som jag saknar i mitt vanliga jobb på tv. Så det här var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Mathias Andersson.

– Efter förra sommarens fantastiska lyssnare som ringde in och förgyllde min sändning och vidgade mina vyer kände jag redan då att ”det här skulle jag vilja göra igen”. Så när frågan kom tog det bara en sekund att svara med ett rungande “JAAAA”. Ska bli så spännande att få möta alla lyssnare under mina tre kvällar, säger Tina Thörner.

Alla programledare i Karlavagnen Sommarkväll 2015
Martin E-Type Eriksson, artist (9, 10, 11 juni)
Tina Ahlin,  musiker och författare (12, 18 juni)
Claes-Johan Larsson, programledare och hovexpert (15, 16, 17 juni)
Rickard Olsson, programledare (22, 23, 24 juni)
Jakob Samuel, sångare i hårdrocksbandet The Poodles (25 juni, 30-31 juli)
Rickard Söderberg, operasångare (26 juni)
Percy Nilsson, entreprenör (29, 30 juni)
Claudia Galli Concha, skådespelare (1, 2, 3 juli)
Anne Lundberg, programledare (6, 7, 8 juli)
Björn Ranelid, författare (9, 10 juli)
Martin Melin, polis och författare (13, 14, 15 juli)
Annika Jankell, programledare (16, 17, 23, 24 juli)
Anne-Lie Rydé, artist (20, 21, 22 juli)
Tina Thörner, rallystjärna (27, 28, 29 juli)
Mathias Andersson, reporter och programledare i Plus och Lyxfällan (3, 4, 5 augusti)
Katarina Hultling, programledare (6, 7, 13, 14 augusti)
Nanne Grönvall, artist (10, 11, 12 augusti)

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: