Syntpop, italodisco och pudelrock i P4 Musik – Micke Cederberg bjuder på en 80-talsresa

Micke Cederberg på åttiotalet. Foto: Priva

Micke Cederberg på åttiotalet. Foto: Priva

Han hade såklart själv hockeyfrilla när det begav sig. I sommar gör musikjournalisten och dj:n Micke Cederberg en ny programserie om 80-talets musik. Programmet P4 Musik – Micke Cederberg bjuder på en 80-talsresa har premiär den 27 juni.

 Det första programmet börjar med år 1980. Därefter följer ett program för varje år, fram till och med 1987. Det kommer bjudas på syntpop, pudelrock, italodisco, new wave och arenarock blandat med anekdoter från hockeyfrillornas gyllene årtionde.

– När vi undersöker vad folk vill höra för musik så rankas 80-tal högt – även bland yngre. Men jag kommer inte bara att spela de självklara hitsen, säger Micke Cederberg.

Micke Cederberg har en gedigen musikjournalistisk bakgrund. Mellan åren 1994 och 2014 jobbade han till exempel nära Kaj Kindvall med programmen Tracks och Kajs spellista. Sedan ett år tillbaka vikarierar han även som programledare för Svensktoppen där han också ansvarar för att blicka framåt och välja ut utmanarna. Inför sommaren ägnas dock researchen åt det förflutna.

– Tanken är att man också ska få lite nya fakta när man lyssnar på de här programmen. Som till exempel att Cyndi Lauper pratade flytande japanska, säger Micke Cederberg som även kommer att återkomma med program om åren 1988 och 1989 vid ett senare tillfälle.

Sändningstid: Programmet P4 Musik – Micke Cederberg bjuder på en 80-talsresa, sänds i P4 på lördagar kl. 22.05 men start den 27 juni. Programmen kan även höras på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: