Måns Zelmerlöw, Leila K och Mauro Scocco är några av artisterna som besöker Sommarkrysset

Gry Forssell , Foto: Filip Cederholm/TV4

Gry Forssell , Foto: Filip Cederholm/TV4

Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw, Mauro Scocco, Sabina Ddumba, Ola Salo, Loreen, Darin och Molly Sandén är några av de färgstarka artisterna som under sommaren besöker Gröna Lunds-scenen och Sommarkrysset. En nyhet i programmet är street-magikerna Brynolf & Ljung som dyker upp och trollar för förbluffade gäster. Med Gry Forssell i spetsen blir det stjärnspäckade lördagskvällar med musik och spännande kryss med start midsommardagen den 20 juni.

– Sommarkrysset är det bästa sommarjobbet man kan tänka sig och jag är SÅ laddad inför premiären av den tionde säsongen – som troligtvis också kommer bli den bästa! Att det har blivit så många somrar är nästan ofattbart, lite så att man behöver nypa sig i armen, säger Gry Forssell.

När Sommarkrysset är tillbaka bjuds det på förstklassig underhållning då en härlig blandning av både nya stjärnskott och några av Sveriges största och mest folkkära artister äntrar scenen i ett somrigt Stockholm.

En av artisterna har Gry personligen värvat till Sommarkryss-scenen.

– Jag älskar ju Mauros musik och har ju under flera år försökt med det mesta för att övertala honom att vara med i programmet – bland annat så hoppades jag kunna muta honom genom att erbjuda mig att inventera hästbutiken som han är delägare i. Men nu äntligen släpper han en ny låt som kommer på fredag och ska, till min stora glädje, vara med i Sommarkrysset! Jag kunde inte vara gladare! säger Gry.

Sommarkryss-debutanterna Peter Brynolf och Jonas Ljung tillhör några av världens bästa trollkarlar som med hjälp av psykologi och fingerfärdighet suddat ut gränserna för vad som faktiskt är möjligt. Duon har under våren trollat brallorna av svenska kändisar, och nu är det Sommarkryssets gäster och tittares tur.

Årets artister är:

20 juni: Molly Sandén, JustD, Isa, Tommy Nilsson/ Patrik Isaksson/Uno Svenningsson,

27 juni: Mauro Scocco, Rob n Raz featuring Leila K, Chris Olsson, Ace Wilder

4 juli: Måns Zelmerlöw, Love Antell, Hasse Andersson, Heavy Tiger

11 juli: Molly Pettersson-Hammar, Panetoz, Backyard Babies

18 juli: Eric Saade

25 juli: Ola Salo, Mariette

1 augusti: Medina, Samuel Ljungblahd, Brolle & Nanne

8 augusti: Samir & Viktor, Sabina Ddumba, Partaj-gänget musiknummer

15 augusti: Darin, Loreen, Bo Kaspers Orkester

Fler artister tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.

I varje program kan tittarna vara med och lösa tre korsordskryss i direktsändning. Det går att enkelt själv rita upp sig egen kryssplan på 5 x 5 rutor eller att ladda ner Sommarkryssets app och klura ut svaren på ledtrådarna direkt i sin mobil eller surfplatta. Tittarna som ringer eller sms:ar in rätt svar kan vinna upp till 75 000 kronor och ibland ännu mer. Allt från artisternas framträdanden, arkivklippen eller andra infall från Gröna Lunds stora scen kan utgöra grund för ledtrådar i kryssen, det gäller därför att hålla ögonen öppna under sändningen.

Sommarkrysset sänds i nio avsnitt med säsongsstart den 20 juni klockan 20.00 i TV4.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: