du läser...
Ny radio - Norden

23 rikstäckande radiokanaler i Norge

radio softNorge har fått en ny rikstäckande radiokanal, vilket innebär att det finns 23 nationella radiokanaler. SBS Radio kommer starta Radio Soft.  SBS Radio valt radiokonferens Radio Digital sprang i Oslo  för sin lansering.

Radio Soft

Under hela sommaren, kan lyssnarna höra musik från artister som Michael Bublé, Whitney Houston, Kenny G, Elvis Presley, Jan Eggum, Barbra Streisand, Inger Lise Rypdal, och många fler. Från och med i höst får Radio Soft en ny och annorlunda koncept på morgonen med fokus på musik, nyheter och information.

– Vi är glada att kunna erbjuda det norska folket radio Soft från hösten. Den röst som kommer att väcka Norge på ett mer behagligare sätt är denvälbekanta norska radiorösten Lars Eikanger, säger programdirektör Christoffer Vangen i ett pressmeddelande från SBS Radio.

Lars Eikanger har varit en stämma på norsk radio sedan början av 80-talet och kommer nu att leda det nya morgonen konceptet. Kanalprofilen är ett resultat av noggrann marknadsanalys, med ett innehåll som vi ser att många norrmän saknar. Det ligger 30.000 låtar klara på stationens spellista, där de flesta är klassiker som man enligt uppgift inte hör andra stationer.

Stort intresse i Europa

Konferansen Radioens Digitale Sprang fokuserar på den norska digitalisering och motsvarande förändringar i andra länder. Efter tillkännagivandet av det norska FM nedsläckningen har intresset varit stort från utlandet.

Konferensen har kommit till stånd som ett resultat av stora utländska intresset för den norska nedsläcknings beslutet. Deltagarna kommer från 12 olika nationer, och har olika anknytning till radiobranschen.

Radiochefen på NRK  Thor Gjermund Eriksen, P4-chef Kenneth Andresen och SBS Radios chef Lasse Kokvik talade  om de möjligheter och utmaningar i samband med detta.

Svein Harberg, ordförande i riksdagens kulturutskott, öppnade konferensen med att tala om varför Norge är först i världen med att stänga av nationella FM-nätet

Hemsida: Radio Soft

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: