Älskade Östermalm – ny komediserie för TV4

Älskade Östermalm – ny komediserie för TV4, Foto: Linus Hallsénius/TV4

Älskade Östermalm – ny komediserie för TV4, Foto: Linus Hallsénius/TV4

Nu får David Hellenius en egen komediserie i TV4. I Älskade Östermalm spelar han Magnus, en personlig tränare med 40-årskris, som famlar efter att alltid vara ”rätt”. Självkänslan – ja, den är det sådär med. – Magnus berättelse bygger på det jag ser runt omkring mig i mitt eget liv, säger David.

David Hellenius har skapat serien med regissören Staffan Lindberg. Tillsammans står radarparet bakom filmsuccén Micke och Veronica. Nu vänder duon blicken mot en brokig familj på Östermalm.

-Jag har länge velat göra en humorserie för TV4. Nu funkade det rent tidsmässigt och vi hittade en grym idé som verkligen ligger i tiden. Den är här och nu, säger David.

I centrum står Magnus som jobbar som personlig tränare. Inom gymmets väggar är Magnus trygg. Där har han en identitet. Där vet han vad han pratar om. Problemen börjar när han lämnar gymmet.

– Serien handlar om samhället vi lever i idag. Det har aldrig varit så viktigt som nu hur man uppfattas utåt. Hur man mår inombords får man styra upp med en livscoach, säger David.

Förutom Magnus kretsar serien kring hans familj. Här finns mamma Ann från Jakobsberg som gift sig rikt med Göran, samt Magnus två halvsyskon, Michelle – en perfekt tvåbarnsmor som instagrammar allt hon gör – och Marcus, killen som förvandlar det han rör vid till guld.

– Man kan sammanfatta det som att Magnus är mamma Anns stora besvikelse, säger David.

Rollistan är gedigen. Kajsa Ernst spelar mamma Ann, Tommy Körberg är Göran, Emma Peters är Michelle, Messiah Hallberg är Marcus och Helena af Sandeberg syns i rollen som Johanna, Magnus ex.

-Det är en drömcast. Nu längtar jag efter att vi ska sätta i gång och jobba, säger David.

Inspelningen av Älskade Östermalm drar i gång i augusti. Komediserien produceras av Jarowskij och sänds i 8 delar under 2016 i TV4. Regissör är Staffan Lindberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: