du läser...
Ny - SVT

Svensk-fransk thrillerserie spelas in i Kiruna

Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten spelar huvudrollerna i nya känsloladdade thrillerserien Midnattssol som börjar spelas in i slutat på juni.  Foto: Jerome Bonnet/Canal+

Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten spelar huvudrollerna i nya känsloladdade thrillerserien Midnattssol som börjar spelas in i slutat på juni.
Foto: Jerome Bonnet/Canal+

Nu är det klart att SVT och Canal+ i samproduktion med Nice Drama och Atlantique Productions samt Filmpool Nord ska producera den känsloladdade thrillern Midnattssol (Jour Polaire). Serien är skapad av Mårlind&Stein (Bron, Underworld Awakening, Känn ingen sorg) baserad på en idé av Henrik Jansson-Schweizer och Patrick Nebout.

För regin svarar Måns Mårlind och Björn Stein.

Inspelningen påbörjas i Paris i slutet av juni och fortsätter i Kiruna i juli, där merparten av serien utspelar sig. I huvudrollerna ses den franska skådespelerskan Leïla Bekhti (En profet, Källan, Innan frosten) och Gustaf Hammarsten (Våra vänners liv, Brüno, Tjuvarnas jul). Serien kommer att sändas i åtta avsnitt i SVT1 under hösten 2016.

– Midnattssol är resultatet av ett flerårigt samarbete mellan SVT och Canal+, Nice Drama och Atlantique Productions. Vi är stolta över att vara en del av denna samproduktion. Likaså att återigen få arbeta tillsammans med Mårlind&Stein i denna unika berättelse, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT.

– Midnattssol är en universell berättelse om att människan ibland måste igenom mörker för att finna ljuset och serien utspelar sig i en värld med stark lokal prägel.

Kahina Zadi, en fransk polis av algerisk härkomst, får i uppdrag att åka till Kiruna för att utreda ett bestialiskt mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark. Tillsammans med Anders Harnesk, åklagare med samiskt ursprung, inleder hon en utredning som snart får svindlande proportioner.

Nya mord begås men de hittar inga kopplingar mellan offren, förutom att de alla mött döden på mycket utstuderade sätt. Morden öppnar samtidigt en avgrund av hat och konflikter där alla kan vara mördare eller offer. Anders gör allt för att utredningen inte ska slita sönder det lilla gruvsamhället.

I sin jakt på mördaren tvingas Kahina och Anders också konfrontera sina ursprung, som de båda valt att förtränga. Något som visar sig leda dem närmare lösningen.

– Det här är som en efterlängtad present, säger Gustaf Hammarsten.
– En otroligt bra roll och en spännande historia om fördomar och rädslan för det främmande. Det är märkligt och mörkt, men med ett bultande hjärta och en strimma hopp. Precis i min smak. Dessutom får jag jobba med löjligt duktiga människor, både svenska och franska. Jag säger som Zlatan i toppform: Det känns bra.I övriga roller ses bland andra Richard Ulfsäter, Göran Forsmark och Jessica Grabowsky.

Exekutiva producenter; Stefan Baron, Mikael Wallén, Henrik Jansson-Schweizer på Nice Drama och Olivier Bibas, Patrick Nebout på Atlantique Productions.

– Vi är extremt glada  över att ha fått ihop en organisk och komplex samproduktion mellan Sverige och Frankrike baserad på vår egen originalidé, säger Stefan Baron, exekutiv producent på Nice Drama. – Midnattssol är en internationell high-concept-thriller som utspelar i norra Norrlands majestätiska landskap och ställer viktiga frågor om kulturella skillnader, fördomar och tolerans i det moderna Europa. StudioCanal ansvarar för den internationella distributionen utanför Norden

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: