du läser...
pr - TV 4

Jenny & Marcus direkt från Almedalen

Foto: Magnus Bergqvist/TV4

Foto: Magnus Bergqvist/TV4

Jenny Strömstedt och Marcus Oscarsson är i år på plats i Almedalen för att under fyra direktsända program ta tempen på frågor som rör tittaren i stort och smått. Programmet kommer att visas måndag till torsdag klockan 17.55 i TV4 under Almedalsveckan. I Visby är också TV4:s politiska journalister som dagligen rapporterar i TV4 Play, TV4 Live och TV4Nyheterna. Nyhetsmorgon sänder partiledarintervjuer och bjuder på senaste nytt från politikerveckan.

– Det här ska bli väldigt intressant. Jag är ju van att vara Jennys gäst, nu ska vi göra program ihop så vad som helst kan hända. Men om hon håller ordning på gästerna så ska jag försöka hålla ordning på siffrorna och då kan det här bli riktigt bra, säger Marcus Oscarsson.

Jenny Strömstedt träffar både politiker och välkända svenskar i programmet för att diskutera aktuella frågor, men tittaren får även ta del av deras personliga historia. Marcus Oscarsson ger oss fakta och gräver i siffrorna bakom nyheterna. Strömstedt och Oscarsson tar inte bara tempen på Almedalsveckan utan sätter sin egen agenda och gör utblickar i så väl ett semestrande Sverige som utomlands. Anders Borg, Magdalena Andersson, Peter Forsberg, Mikael Tornving och Annie Lööf är några av gästerna.

TV4 håller som vanligt till på sin spelplats vid Almedalsparken där Nyhetsmorgon rapporterar live under två tillfällen under morgonen söndag till söndag. Anders Philblad, som gör sitt 20:e år i Almedalen, sköter Nyhetsmorgons bevakning på plats med partiledarintervjuer klockan 07.45 och senaste nytt från politikerveckan.

TV4Nyheterna sänder live i TV4 Play under hela veckan, det blir uppsnack inför, direktsändning av och nedsnack efter alla partiledartal, samt intervjuer och kommentarer från TV4:s politiska reportrar, Helena Gissén, Ulf Kristofferson, Anders Pihlblad och Ann Tiberg.

En ny programpunkt i Almedalen är Castens hörna, som leds av Casten Almqvist, vd för TV4-Gruppen. I tre program träffar Casten några av mediebranschens viktigaste personer och samtalar om de många utmaningar och möjligheter som medierna står inför. I första programmet frågar Casten ut sina kollegor i Bonniertoppen, Gunilla Herlitz, Peter Wolodarski, Thomas Mattsson och Peter Fellman. I andra programmet blir det ett möte mellan de två tv-jättarna TV4 och SVT, då Sveriges Televisions vd Hanna Stjärne kommer på besök. Och i tredje programmet träffar Casten kulturminister Alice Bah Kuhnke för ett samtal om framtidens många utmaningar och möjligheter för medierna, och om politikens roll. Samtliga Castens hörna visas i TV4 Play.

Ännu ett nytt inslag i Almedalen är att Olof Lundh inför publik spelar in ett avsnitt av hans podd Lundh. Denna gång träffar han Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Samtliga sändningar produceras av Nyhetsbolaget.

Programpunkter under Almedalsveckan:

 • Jenny & Marcus:       Måndag till torsdag klockan 17.55 i TV4
 • Nyhetsmorgon:         Söndag till söndag, med partiledarintervju klockan 07.45 och Spaning från Visby klockan 08.45
 • Lundh:                       Tisdag klockan 13.00. Sänds live i TV4 Play och på fotbollskanalen.se
 • Castens hörna:
  • Måndag klockan 15.00, Bonniersession – med Gunilla Herlitz,
   Peter Wolodarski, Thomas Mattsson och Peter Fellman
  • Tisdag klockan 15.30, Framtiden för SVT – med Hanna Stjärne

Onsdag klockan 11.00, Medierna, journalistiken och politiken – med kulturminister Alice Bah Kuhnke. Samtliga program visas på TV4 Play.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: