IOK tilldelar TV- och multisändningsrättigheter för OS 2018-2024 i Europa till Discovery och Eurosport

os– Sammanför den största livesända globala sporthändelsen med det ledande globala mediaföretaget

– Alla rättigheter för alla plattformar, når över 700 miljoner människor i hela Europa

– Mer sportbevakning än någonsin via fri-TV, betal-TV, online och mobilt

– Förstärker Eurosports position som den största europeiska sportnätverket och det pan-europeiska hemmet för de olympiska sporterna

Idag meddelar Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att alla linjära och digitala sändningsrättigheter i Europa för de fyra olympiska spelen under perioden 2018-2024 har tilldelats Discovery Communications, moderbolag till Eurosport.

Dagens tillkännagivande är början på ett långsiktigt partnerskap mellan det största globala idrottsevenemanget, de olympiska spelen, och det ledande mediaföretaget, Discovery Communications. Med ett genomsnitt på 10 kanaler på varje marknad och som den ledande europeiska sportkanalen, kommer Discovery och Eurosport att leverera mer täckning på fler skärmar än någonsin tidigare till över 700 miljoner människor i hela Europa. Discoverys och Eurosports bevakning kommer att kompletteras av en stark exponering i fri-TV och innovativa partnerskap med programföretag och distributörer för att gjuta liv i spelen som aldrig förr. I en värld av ”när som helst, var som helst”-TV, är de olympiska spelen ett enastående live-evenemang som kommer att locka en enorm publik och fånga världens uppmärksamhet på ett sätt som blir allt mer värdefull för marknadsförare, distributörer och sportfans.

IOK-presidenten Thomas Bach säger: ”Detta är ett betydande avtal för Discovery och IOK, och vi är glada över att ha Eurosport, det pan-europeiska hemmet för olympiska sporter, som en partner. Avtalet garanterar fullständig täckning av de olympiska spelen i hela Europa, inklusive en garanti för att ge omfattande free-to-air TV-sändningar i alla områden. Discovery och Eurosport har visat ett stort engagemang för de olympiska spelen, olympisk sport och framtiden för den olympiska rörelsen. Intäkterna från detta långsiktiga partnerskap kommer att omfördelas av IOK över den olympiska rörelsen för att stödja utvecklingen av idrotten i hela världen. Discovery och Eurosport har också gjort ett spännande åtagande att samarbeta med IOK för att utveckla den nya olympiska kanalen i hela Europa. Framför allt ser detta avtal till att sportfantaster i Europa kommer att kunna njuta av utmärkt bevakning av de olympiska spelen och de olympiska sporterna, både live och i efterhand, på vilken plattform de vill. ”

Discovery Communications VD och koncernchef David Zaslav tillägger: ”Idag är en historisk dag och vi är stolta över att kunna addera de olympiska ringarna till Discovery Communications portfölj av erbjudanden. Den långsiktiga programplaneringen med president Bach och IOK bekräftar Eurosports position som ledande inom idrott i hela Europa, och kommer att avsevärt förbättra Eurosports närvaro på alla plattformar. Eurosport har en stolt och lång tradition av att sända många vinter- och sommarsporter som visas under OS, och att nu kunna lägga till de olympiska spelen, det största live-eventet i världen, är perfekt ur ett redaktionellt och strategiskt perspektiv. Men mest av allt är detta nya partnerskap en spännande seger för alla europeiska sportfantaster som vi kommer att kunna erbjuda rekordstora mängder av innehåll på alla plattformar för att säkerställa att den olympiska elden brinner stark året runt.”

Discovery har förvärvat de exklusiva rättigheterna, värderade till 1,3 miljarder euro, för alla plattformar, inklusive free-to-air TV, betal-TV, internet och mobiltelefon på alla språk över 50 länder och territorier på den europeiska kontinenten. I överensstämmelse med IOK och lokala marknadskrav, har Discovery åtagit sig att sända minst 200 timmar av de olympiska sommarspelen och 100 timmar av de olympiska vinterspelen på free-to-air TV. Discovery kommer sub-licensiera en del av rättigheterna på många marknader runt om i Europa.

Discoverys 30-åriga historia av att vara den globala ledaren inom dokumentärt innehåll gör företaget unikt positionerat för att fånga och leverera fascinerande berättelser och karaktärer i samband med de olympiska spelen – inte bara vartannat år, men varje år och under hela året. Eftersom nästan hälften av Eurosports befintliga programmering utgörs av olympiska sporter, kommer kombinationen av dess starka arv inom vintersport, cykling, tennis och friidrott, och nu OS, tillåta Discovery och Eurosport att engagera passionerade fans sporter 365 dagar om året. Discovery och Eurosport kommer att ha tillgång till de olympiska emblemen, det ofattande olympiska videobiblioteket och arkivet för att stärka Eurosports position som det pan-europeiska hemmet för olympiska sporter. Parterna har också enats om ett nära samarbete vad gäller utbyggnaden av IOK:s olympiska kanal, för att dra nytta av Eurosports onlineplattform – Eurosport.com – och ledande OTT-service, Eurosport Player.

Juan Antonio Samaranch, IOK-direktionsledamot och IOK-medlem för europeiska sändningsrättigheter sade: ”Vi är glada över att ha nått denna överenskommelse, som vi tror kommer att ge fantastisk täckning av de olympiska spelen och de olympiska värdena till den största publiken i Europa över alla medieplattformar. Discovery och Eurosport kommer att exponera de olympiska spelen genom sina egna TV-kanaler och medieplattformar, och, i förekommande fall, genom att nå licensavtal och partnerskap med andra programföretag i de olika områdena. Olympiska fans kommer också att dra nytta av omfattande digital täckning på Eurosport ledande pan-regionala digitala plattformar. ”

JB Perrette, VD för Discovery Networks International, tillägger: ”Vi tog kontroll över Eurosport för ett år sedan och började ett långsiktigt uppdrag för att återuppliva och stärka kanalens nätverk och varumärke. Dagens tillkännagivande är ett otroligt spännande steg framåt på den resan. Eurosports oöverträffade tekniska förmåga och förmåga att leverera de olympiska spelen till 50 länder på 20 olika språk på flera olika plattformar är en viktig seger för sportfantaster. Vi är stolta över och ödmjuka över att samarbeta med ett av de mest erkända och starka globala varumärkena, som inte bara levererar det största globala evenemanget, men även delar vårt företags DNA med att engagera och inspirera människor förutom att underhålla dem. ”

Avtalet omfattar de 23:e olympiska vinterspelen i Pyeongchang i Sydkorea 2018, och den 32:a sommarolympiaden i Tokyo 2020, liksom de olympiska spelen 2022 och 2024, där värdstäderna inte är utsedda än.

Discovery och Eurosport kan skryta med unika tillgångar och resurser för att erbjuda de olympiska spelen till fler fans på fler skärmar än någonsin tidigare. Med ett genomsnitt på 10 TV-kanaler på alla marknader, lokal infrastruktur och team på marken i hela regionen, och ett 30-årigt arv av att utveckla stora persnligheter och berättelser, kommer Discovery och Eurosport föra det största sportevenemanget till liv som aldrig förr. Utöver free-to-air och PayTV kanaler, kommer Eurosport Player, Dplay, Eurosport.com och Eurosport 360 leverera mer täckning och uppslukande upplevelser för passionerade fans på alla skärmar.

Discovery har förvärvat rättigheterna i alla områden i Europa med undantag för Ryssland.

Följande territorier ingår:

Albanien, Andorra, Armenien, Österrike, Azerbajdzjan, Vitryssland, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike **, Georgien, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Israel , Italien, Kosovo, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Storbritannien **, Vatikanstaten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: