U21-EM – En tittarsuccé för TV4-Gruppen

fotbollDet svenska U21-landslaget är bäst i Europa. Efter en dramatisk straffläggning mot Portugal i finalen så kunde Sverige till slut lägga EM-bucklan till prisskåpet. Det är första gången någonsin som ett svenskt herrlandslag vinner EM. Hela U21-mästerskapet har varit en enorm tittarsuccé för TV4-Gruppen och finalsändningen i går sågs som mest av 2 020 000 tittare i andra halvlek. Hela sändningen sågs av 1 685 000 tittare med en total andel på 58, 3 procent och en rating på 18,6 procent i målgruppen 15-64 år. Även i de digitala medierna blev det en formidabel succé med över 250 000 startade strömmar.

Sveriges U21-landslag hade inför EM-slutspelet i Tjeckien spelat tre semifinaler och en final genom tiderna. Samtliga slutade med förlust. I går var det dags för revansch. Det var ett kokande och blågult hav inne på Edenstadion i Prag med tusentals svenska fans som vallfärdat för att stötta sitt landslag. Efter 0-0 vid fulltid och förlängning var det dags för straffläggning. Där klev målvakten Patrik Carlgren fram och blev stor matchhjälte med två räddningar som tog Sverige till sitt första U21 EM-guld någonsin.

– Det här är makalöst. Vi är förstås glada att fått bära ut den här bragden till svenska folket och bäst av allt är att så många människor upptäckt, följt och stöttat ett fantastiskt lag – och i går kväll fick uppleva idrottshistoria, säger Fredrik Olofson, sportchef TV4-Gruppen.

U21-mästerskapet har varit en tittarsuccé för TV12 där matchen mellan Sverige och Danmark satte tittarrekord för TV12. Andra halvlek sågs av 875 000 tittare.

– Vi gratulerar de svenska guldhjältarna och tackar för en oförglömlig, historisk och rekordfylld turnering, samtidigt som vi blickar fram emot nästa kvalresa med U21 i TV12 med start i september, säger Hans Pekkari, kanalchef TV12.

På Fotbollskanalen har det varit ett otroligt stort tryck där besökarna fått allt från de båda mästerskapen med artiklar, listor, analyser, klipp, alla matcher och samtliga mål. Under hashtagen #emsoffan och #vmsoffan bjuder Axel Pileby in alla till sin mästerskapssoffa. Där får tittarna alla snackisar och Axel Pileby tar upp allt som händer på sociala medier. Programmet sänds på Fotbollskanalen.se och på TV4 Play.

TV4 fortsätter att sända fotbolls-VM från Kanada och i natt spelas semifinalen mellan regerande mästarna Japan och England. Bronsmatchen sänds lördag klockan 22.00 i TV4 och VM-finalen där USA redan är finalklara sänds söndagnatt till måndag klockan 00.00 i TV4.

Alla siffror är preliminära från MMS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: