HISTORY® söker mytomspunnen guldgruva

2015 A+E Networks / Matthew McDermott

2015 A+E Networks / Matthew McDermott

I mer än hundra år har skattjägare försökt hitta en försvunnen guldgruva i Arizona-öknen, som lär innehålla en förmögenhet värd 200 miljoner dollar. Nu ger sig fem modiga män i väg på en resa för att lösa det dödliga mysteriet i serien Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains som har premiär på HISTORY® onsdag 5 augusti.

Superstition Mountains, som spänner över 650 kvadratkilometer av den oförsonliga Arizona-öknen, sägs gömma en förmögenhet värd 200 miljoner dollar – förlorat guld som är själva epicentrum för ett 500 år gammalt mysterium. Bergskedjan öster om Phoenix har lockat tusentals lyckosökare och utgör platsen för dussintalet mystiska och oförklarliga dödsfall.

Den ursprungliga legenden går hela vägen tillbaka till conquistadorerna på 1500-talet, men den mest kända historien från bergen är den om The Lost Dutchman’s Gold Mine.

”The Dutchman” var Jacob Waltz, en guldletare som kom till området omkring 1860. Legenden säger att han upptäckte en oexploaterad gruva som innehöll tillräckligt med guld för att kunna göra 20 män till miljonärer. Vissa menar att han mördade fyra personer för att finna gruvan, och ytterligare tre män för att kunna behålla hemligheten – en hemlighet som följde honom i graven. På sin dödsbädd berättade han en rad av kryptiska gåtor om skattens geografiska läge, och andra ledtrådar som avslöjats under årens lopp har hållit legenden levande.

Nu fortsätter veteransökaren Wayne Tuttle sin 40-åriga jakt efter The Lost Dutchman’s Gold Mine och han gör det tillsammans med pensionerade kriminalpolisen Frank Augustine, experten på folksägner Woody Wampler, geologen Eric Magnuson och guldgrävaren Eric Deleel.

De fem männen beslutar sig för att följa ett nytt tips: En sällan skådad karta med viktiga ledtrådar som potentiellt skulle kunna lösa mysteriet om USA:s mest kända och dödliga skatt.

Varje män i laget bär med sig viktig kunskap, men kan de lita på varandra när så mycket står på spel? Eller kommer bergens förbannelse leda till fler offer?

Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains har exklusiv premiär på HISTORY onsdag 5 augusti kl. 22.00 och fortsätter de följande fem onsdagarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: