du läser...
Ny - Sveriges Radio

Cilla Benkö kommenterar Myndigheten för radio och tv:s rapport om public service marknadspåverkan

Cilla Benkö Foto Mattias Ahlm/SR

Cilla Benkö Foto Mattias Ahlm/SR

I dag publicerade Myndigheten för radio och tv (MRTV) sin rapport Utveckling och påverkan i allmänhetens tjänst. Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar rapporten. 

– MRTV:s marknadsanalys bekräftar det vi sagt hela tiden – utifrån det uppdrag vi har påverkar inte Sveriges Radio marknaden oproportionerligt. MRTV konstaterar i rapporten att public service inte hindrar aktörer från att etablera, driva och utveckla sina medieverksamheter, säger Cilla Benkö i en första kommentar.

Rapporten pekar, via ett antal oberoende forskare, på att ett starkt public service i framtiden är viktigare än någonsin och att Sveriges Radio snarare bidrar till en positiv utveckling av mediemarknaden, än tvärtom, genom att hjälpa till med att driva och skapa ett digitalt beteende. MRTV konstaterar också att de stora förändringarna i medielandskapet, som public service såväl som kommersiella aktörer måste hantera, är teknikskiftet, det vill säga digitaliseringen, och det faktum att mediemarknaden blir allt mer global där de stora konkurrenterna även i Sverige är digitala jättar som Google, Facebook, Youtube och Netflix.

– Det viktiga nu är att vi inom ramen för vår branschorganisation Utgivarna, som faktiskt är ett unikt samarbete i Europa, fortsätter dialogen om hur vi, det vill säga Sveriges Radio, SVT och UR, tillsammans med våra kommersiella kollegor kan stärka de svenska medierna i förhållande till den globala konkurrensen om den svenska publiken, säger Cilla Benkö .

Rapporten Utveckling och påverkan i allmänhetens tjänst .  

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: