Peter Blid ny chef för publik- och omvärldsanalys på Sveriges Radio

Peter Blid. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Peter Blid. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Till chef för Sveriges Radios avdelning för publik- och omvärldsanalys har Peter Blid utsetts. Peter Blid är för närvarande seniorkonsult på undersökningsföretaget Novus.

– Genom rekryteringen av Peter Blid stärker vi nu vår kapacitet att följa och analysera publiken. Utvecklingen går allt snabbare, framförallt digitalt, och Peter har den kombination av erfarenhet av både mediebranschen och undersökningar vi behöver för att fortsätta utveckla Sveriges Radios utbud, säger Jan Petersson , direktör för enheten Analys och kommunikation.

Peter Blid arbetar i dag som seniorkonsult på undersökningsföretaget Novus, och har i den rollen samarbetat med Sveriges Radio i flera projekt och undersökningar.

– Det känns oerhört kul och inspirerande att ansluta till ett av de mest spännande medievarumärkena, och en av landets viktigaste röster. Jag har stor förståelse för Sveriges Radios utmaningar, i synnerhet i det digitala landskapet, och tror att jag med min breda erfarenhet gällande konsumentbeteenden kan bidra med insikter som kan utveckla både utbud och varumärke, säger Peter Blid .

Mer om Peter Blid:
Peter Blid är 42 år. Han har sedan 1998 arbetat på bland annat marknadsundersökningsföretagen Temo och Synovate samt mediebyråerna Carat och Vizeum. Sedan 2009 är han anställd på undersöknings- och analysföretaget Novus. Peter Blid är bland annat utbildad i journalistik, media och kommunikation på JMK. Han tillträder tjänsten i början av november.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: