Nu börjar inspelningarna av Ninja warrior Sverige

Ninja warrior Sverige leds av Karin Frick, Adam Alsing och Mårten Nylén. Foto: Morgan Norman/Kanal 5

Ninja warrior Sverige leds av Karin Frick, Adam Alsing och Mårten Nylén. Foto: Morgan Norman/Kanal 5

Ingen besegrade hela Ninja warriorbanan i första säsongen. Men många är kallade att göra ett försök. Succéprogrammet Ninja warrior Sverige kommer tillbaka med 150 extremt vältränade svenskar som tar sig an världens svåraste hinderbana. Men vilken del av Sverige är allra starkast? Följ med när atleter från Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå och Karlstad gör upp om titeln Sveriges nästa Ninja warrior. Programmet leds av Adam Alsing, Karin Frick och Mårten Nylén.

Ninja warrior Sverige gjorde stor succé när det hade premiär i januari 2015 på Kanal 5. Över 2000 atleter sökte till den nya säsongen, de 150 bästa har valts ut och nu startar inspelningarna vid Karlbergs slott i Stockholm. Den här säsongen får de aspirerande ninjorna först göra upp mot andra från samma del av landet som de själva innan de möts i den stenhårda finalen som avslutas med finaltornet Midoriyama. I programmets 18-åriga historia är det bara fyra personer någonsin som klarat sig hela vägen, alla fyra japaner.

Under inspelningarna ska bland andra förra årets vinnare, den klättrande finansmannen Alexander Mars, och flera andra veteraner möta nya ninjor, alla som nu har haft ett år på sig att träna och finslipa formen. Uttagningar på fem orter i landet har tagit fram 150 extremt taggade och vältränade män och kvinnor som nu ska kasta sig ut i Ninjabanan.

Programmet leds av Adam Alsing, sportankaret Karin Frick och träningsexperten Mårten Nylén.

Inspelningarna sker vid Karlbergs slott i centrala Stockholm den 9-13 september 2015.

9:e september: 08.00-19.30 Kvalificeringsomgångar Stockholm, Malmö, Umeå
10:e september: 08.00-19.30 Kvalificeringsomgångar Karlstad, Göteborg
11:e september: 19.30-05.00 Regionsfinaler Stockholm, Malmö, Umeå
12:e september: 19.30-05.00 Regionsfinaler Karlstad, Göteborg
13:e september: 19.30-05.00 Final

Ninja Warrior är en tävling där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Tävlingarna startade i Japan 1997 på kanalen TBS och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i arton år är det bara fyra personer någonsin som klarat banan, alla fyra från Japan. Den förste svenske vinnaren, den klättrande finansmannen Alexander Mars från Stockholm, har sedan sin vinst tävlat som svensk representant i både Japanska orginalbanan Sasuke och i Europas lag i American Ninja warrior – USA vs the World.

Ninja warrior Sverige produceras av ELK Entertainment och produceras för Discovery networks Sweden för sändning i Kanal 5.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: