du läser...
Pr - TLC

Premiär för I am Jazz

På bilden: familjen Jennings, Griffin, pappa Greg, mamma Jeanette, systern Ari, Sander och Jazz. Foto: Discovery Communications.

På bilden: familjen Jennings, Griffin, pappa Greg, mamma Jeanette, systern Ari, Sander och Jazz. Foto: Discovery Communications.

Jazz Jennings har det precis som de flesta tonårsflickor. Hon är nervös inför skolstarten, hon bråkar med sina bröder och hon funderar över vad hon ska göra när hon blir vuxen. Men det finns en skillnad mellan Jazz och hennes jämnåriga tjejkompisar – hon föddes som pojke. I hennes egen serie följer tittarna Jazz när hon omgiven av vänner och familj tacklar sin vardag som en transtonåring.

Jazz Jennings har det precis som de flesta tonårsflickor – hon försöker hitta balansen mellan skola, fritidsaktiviteter, vänner och familj och hitta sig själv. Hon är nervös och förväntansfull inför skolstarten, hon bråkar med sina bröder och hon funderar över vad andra tycker om henne och vad hon ska göra när hon blir vuxen.

Men det finns en skillnad mellan Jazz och hennes jämnåriga tjejkompisar – hon föddes som pojke. Så snart hon kunde prata gjorde hon det oerhört tydligt för sin familj att hon uppfattade sig själv som en flicka. Jazz är en av de yngsta som har påbörjat den krävande och oåterkalleliga transition som ett könsbyte innebär, redan vid fem års ålder tog hon de första stegen mot sitt nya liv som kvinna.

Nu är Jazz 14 och på väg att börja high school. Hennes perspektiv är unikt, hon är en tonåring i transition och vardagliga bekymmer och livsavgörande beslut upptar hennes tid om vartannat.

I hennes egen serie får tittarna följa Jazz när hon omgiven av vänner och familj tacklar sin vardag som transtonåring. Vi följer Jazz i hennes vardagsliv – är med när hon försöker välja mellan fotbollen och mer tid med vännerna, börjar dejta, men också när hon funderar över framtiden och samhället hon växer upp i.

Jazz föräldrar Greg och Jeanette är hennes stora stöd, men de oroar sig över vad som händer nu när Jazz är på väg in i vuxenlivet. Jazz syskon systern Ari och tvillingbröderna Griffen och Sander försöker göra allt för att stötta sin lillasyster.

Jazz har också bestämt sig för att vara ett språkrör för transpersoner genom att dela sin egen berättelse för att upplysa och stötta andra. Hon är medförfattare till boken I am Jazz och hon har tillsammans med föräldrarna grundat Transkids Purple Rainbow Foundation, som arbetar för att stötta unga transpersoner.

Premiär för I am Jazz söndag 20 september 22.00 på TLC.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: