Nytt norsk drama gav tittarrekord för norska TV 2

Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp. foto: TV 2

Eldar Skar, Henrik Mestad og Ane Dahl Torp. foto: TV 2

663.000 seere så premieren på Okkupert i går kveld. Det er ny drama-rekord for TV 2.

Nær halvparten av alle som så på TV sent søndag kveld fulgte den spennende premieren av Okkupert. Første episode fikk en andel på hele 53,4 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år, og 44,8 prosent blant alle seerne over 12 år.

– Å våkne opp til slike tall gjør en dramasjef usikker på om han faktisk har våknet eller ei. Dette oppleves som en drøm og jeg er så glad for at det norske folk holdt seg våken og avsluttet uken med et fantastisk spenningsdrama på TV 2 i går kveld. I dag vil jeg rette en stor takk til Yellowbird, regi, forfattere, skuespillere og hele crewet for at de har levert en fabelaktig serie som de norske TV-seerne helt klart ønsker velkommen. For en liten dramaavdeling er det en fornøyelse å føle at vi har alles øyne rettet mot oss, vi gleder oss til å vise resten av serien. For enda bedre blir det, forsikrer Christopher Haug som er dramasjef i TV 2.

Da TV 2 i vår viste drama-serien Frikjent hadde den 660.000 seere på premieren. Det økte kraftig i løpet av første uken, og nesten 200.000 seere så første episode i opptak. Total Screen Rating (inkluderer førstegangsseing, opptak, repriser og seing på TV 2 Sumo) viser at Frikjent nådde nesten èn million seere på første episode.

– Dette er en fantastisk start, og som med Frikjent så forventer vi at seertallene for Okkupert vil øke betraktelig i løpet av de kommende dagene. Seertall for dramaserier bygges over tid, og når vi gjør opp status etter et par uker, vil antall seere øke betydelig også for Okkupert. Umiddelbart etter at første episode ble vist på TV, la vi ut den andre episoden på TV 2 Sumo. Det var mange som benyttet seg av denne muligheten sent i går kveld, forteller TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Serien kommer sändas i SVT till våren, start i April 2016.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: