Helgernas höjdare på Kunskapskanalen

Första världskrigets öden, Foto: ITV. Antikmagasinet, Foto: SVT. 70-talets USA, Foto: Cable News Network, Inc. Bygga hus av skrot, Foto: Optomen.

Första världskrigets öden, Foto: ITV. Antikmagasinet, Foto: SVT. 70-talets USA, Foto: Cable News Network, Inc. Bygga hus av skrot, Foto: Optomen.

Nedan hittar du ett urval av det bästa kanalen har att erbjuda från mitten av december till mitten av januari.

Bygga hus av skrot

Kevin McCloud, som i många år följt andras spektakulära byggprojekt, har alltid drömt om att bygga sitt eget hus. Nu blir det av. Och därtill i mesta möjliga mån av återvunnet material. Först i skogen och sedan vid havet. Två x fyra avsnitt, två säsonger i en följd.
Onsdag 16 december kl. 21.00

Första världskrigets öden

I bevarade brev och dagböcker från vindar, källare och arkiv finns berättelser från de människor som var med under första världskriget. I denna påkostade dramadokumentär återberättar deras his­toria och ger nya perspektiv på en tid som förändrade världen för alltid. Fyra avsnitt.
Lördag 26 december kl. 20.15

Sopberget på Rivieran

Filmaren Martin Esposito återvänder till sin barndomstrakter på Rivieran, som nu har begravts av en enorm öppen soptipp. Han beslutar sig för att slå sig ner och leva i denna värld av sopor. Det blir en närstudie i människans oförmåga att hantera vårt avfall, med gifter som läcker ut i naturen, djur som far illa och vår egen ohälsa som följd.
Måndag 28 december kl. 21.55

Karibien med Simon Reeve & Heliga floder med Simon Reeve

Två programserier som värmer i vinterkylan. Simon Reeve är författaren och programledaren som har rest till mer än 100 olika länder. Flera av hans resor har blivit prisvinnande dokumentärserier och nu är han tillbaka i Kunskapskanalen med ytterligare två. Först beger han sig till Karibien, via Nicaraguas kust till Honduras och vidare till Jamaica. Direkt efter får vi följa med längs tre av världens heliga floder, Yangtze, Ganges och Nilen. Två x tre avsnitt.
Fredag 1 januari kl. 21:00 & fredag 19 januari kl. 21.00

Brott och bevis

Det pågår en ständig dragkamp mellan uppfinningsrika brottslingar och kriminaltekniker. Genom att titta närmare på och återskapa kriminalfall, följer serien utvecklingen av kriminalteknik genom historien. Seriens tre delar har de talande rubrikerna: Mördaren, Mordplatsen och Mordvapnet. Tre avsnitt.
Lördag 2 januari kl. 21.00

Hawaiis vilda natur

Storslagen naturdokumentär om ögruppens utveckling från vulkanisk ödemark till dagens grönskande paradis med dess unika och fascinerande djur och växter. Två avsnitt.
Söndag 10 januari kl. 20.10

70-talets USA

Serien tar ett ambitiöst grepp om ett helt årtionde ur ett amerikanskt perspektiv. I åtta avsnitt avverkas allt från det då pågående Vietnamkriget och Watergate-skandalen till den sexuella revolutionen och musikindustrins utveckling.
Onsdag 13 januari kl. 20.20

Antikmagasinet

Li Pamp bjuder in till ännu en fullmatad säsong med nya och gamla gäster i studion. Minns ni Stig-Helmer, Sällskapsresan och den målade dalahästen? Säsongen inleds tillsammans med allkonstnären Lasse Åberg om souvenirer och kitschiga reseminnen. I kommande avsnitt handlar det om Lars Tunbjörks liv och verk, leksaker, skor, lampor och mycket mer. Antikexperterna Claes Moser och Bo Knutsson är också tillbaka och tittar närmare på förfalskningar och den industriella revolutionen. Tolv avsnitt.
Torsdag 14 jan kl. 21.00

Längre fram kommer även en serie om att övervinna sina fobier, med allt från ormar till clowner, Fighten mot fobier (22/1). Grannarna på Bidragsgatan är tillbaka i säsong två. Ny gata, Kingston Road i England, men fortsatt angeläget med boende som försöker få en vardag med dålig ekonomi, arbetslöshet och många gånger missbruk, att fungera (23/1). Och i samband med Förintelsedagen, en serie i åtta avsnitt som överblickar situationen för Europas Judar under 1900-talet. Material från över trettio länder och sextio historiker har bidragit till Förintelsen- historiens värsta brott (27/1).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: