Svenskt drama stärks ytterligare inom TV4-Gruppen

Foto: TV4/Philippa Björnbom

Foto: TV4/Philippa Björnbom

TV4-Gruppens satsning på svenskt drama förstärks. I början av nästa år börjar Johanna Bergenstråhle som ny exekutiv producent inom drama och komedi.

Johanna Bergenstråhle kommer närmast från Jarowskij, där hon producerade den svensk-amerikanska komediserien Welcome to Sweden för TV4/eOne/NBC. Innan dess har hon producerat ett flertal långfilmer och tv-serier, senast långfilmstrilogin LasseMajas Detektivbyrå för SF, vars sista film Stella Nostra just nu gör succé på bioduken. På SF var hon även biträdande produktionschef och samproducerade bland annat Känn ingen sorg.

– TV4 har sedan en tid tillbaka visat att kanalen menar allvar med sin uttalade ambition inom drama och har genom starka och modiga satsningar utmanat, breddat och flyttat fram positionerna för svenskproducerat drama. Jag är vansinnigt hedrad, taggad och glad över att få fortsätta driva den utvecklingen tillsammans med TV4:s dramaavdelning och det är med tillförsikt och stor förväntan jag kliver in på mitt nya jobb, säger Johanna Bergenstråhle.

Rekryteringen går i linje med TV4-Gruppens och C Mores utökade satsning på högkvalitativt svenskt drama. En satsning som under 2015 inneburit rekordmånga premiärer av svenska dramaproduktioner. Nya succéserier som Modus, Ack Värmland och Boy Machine är exempel på dramasatsningar som nått miljonpublik. Tillsammans med nya säsonger av exempelvis Beck och Solsidan har de också i hög grad bidragit till de stora tittarframgångar TV4 under hösten haft med en helsvensk prime time-tablå. Satsningen på svenskt drama och komedi fortsätter nu både inom TV4 och C More, och under nästa år kan bland annat David Hellenius nya komedi Finaste familjen ses i TV4, nya Beckfilmer i C More, och ett flertal andra dramaprojekt har beställts och blir officiella under 2016.

– Det är mycket som händer i vår bransch just nu, långfilmen går igenom en tuff tid, medan tv-drama blomstrar och konkurrensen blir tuffare. Det gör att det ställs ännu hårdare krav på producenterna och på oss som kanal. Vi måste samarbeta ännu bättre för att förstå varandras och publikens behov på bästa sätt. Därför är Johanna Bergenstråhles unika erfarenhet som producent och biträdande produktionschef på SF helt ovärderlig. Jag är så glad att Johanna börjar hos oss, nu har vi det bästa tänkbara dramagänget samlat, och framtiden känns otroligt spännande, säger TV4-Gruppens dramachef Josefine Tengblad.

Johanna Bergenstråhle börjar den 11 januari.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: