Discovery kan försvinna i Telenors nät

tv_1En betydande prishöjning ger en ny tv-kris i Sverige och Norge. Discovery har förvärvat rättigheterna till OS och norsk elitfotboll som kan leda till tv-krig. Den amerikanska mediejätten skicka räkningen direkt till tittarna, detta skriver norska Mediablikk.

Discovery Networks har vi ett pressmeddelande meddelat att kanalerna ”kan tas bort” på grund av ”meningsskiljaktigheter över distributionen.” Efter vad mediablikk erfar, kräver Discovery att tittarna kommer att betala ett betydligt högre pris för bolagets TV-kanaler.  Enligt den svenska Resumé kommer det att handla om en ”historisk ökning av priset. Samtidigt kräver Discovery att deras kanaler skall vara i kabelbolagens obligatoriska baspaket – så att tittarna inte ska få möjlighet att välja bort dessa. Det var exakt detta som Telia hade en konflikt med bolaget om för ett år sen då kanalen försvann under några dagar.

Prisökningen kan orsaka Discovery TV-kanalen tas bort från Telenors kabelnäten i Skandinavien från den 1 februari.

Bakgrunden till kraftiga prishöjningen är Discovery köp av OS. Köpeskillingen för att under  sex år få rättigheterna till Premier League ensam är häpnadsväckande 2,4 miljarder, då är inte OS medräknade i detta.

Om tittarna nu kommer att krävas för att betala ännu mer för kanaler som de inte har möjlighet att välja ut, kan det på allvar ifrågasättas kabel-tv modell legitimitet.  Källa: Mediablikk

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: