Kulturstudions helkvällar i vår

Lördagarna i SVT2 viks under våren helt till kultur. Varje lördag bär ett tema där vi möter artister, världsberömda koreografer, eftertraktade operasångare och hiphop-musiker.

Lördagarna i SVT2 viks under våren helt till kultur. Varje lördag bär ett tema där vi möter artister, världsberömda koreografer, eftertraktade operasångare och hiphop-musiker.

Lördagarna i SVT2 viks under våren helt till kultur. Varje lördag bär ett tema där vi möter artister, världsberömda koreografer, eftertraktade operasångare och hiphop-musiker. Med start klockan 19 blandas musik och underhållning med personliga intervjuer och dokumentärer. Kvällen inramas av Kulturstudion där programledarna Ella Petersson och Malin Jacobson Båth analyserar och kommenterar lördagarnas olika teman.

I februari månad lär vi känna vår internationella operastjärna Peter Mattei. Vi får höra hans musik och se honom som Barberaren i Rossinis opera Sevilla. Februari bjuder också på teman om författaren Karl Ove Knausgård och pianisten Yuja Wang. Månaden avslutas med tema hiphop med rap- och hiphopgruppen Kartellen.

Mars innehåller teman om såväl Woody Allen som en helkväll med fokus på instrumentet trumpet.

April i sin tur bjuder på så skilda kulturteman som Familj och Musikaliska vildar. I maj viker vi lördagarna helt åt dans!

Lördagar kl. 19.00 i SVT2

30 januari: Tema Spelmusik
Musiken till våra mest populära dataspel får liv helt vid sidan av Playstation, Xbox och andra konsoler. Helt välförtjänt. Glöm inte dina VR-glasögon. För då kan du uppleva konserten i Berwaldhallen i virtual reality! Lördagen börjar med en djupdykning -hur har tjejerna det i spelindustrin egentligen? Programmets titel säger det mesta: ”Logga ut för fan!”.

6 februari: Tema Peter Mattei
Vår internationella operastjärna är eftertraktad världen över. För sin fylliga baryton. För att han är en ovanligt fängslande skådespelare på scen. Inte minst på Metropolitan i New York. Följ honom bakom kulisserna. Hör honom i en konsert. Och se honom som Barberaren i Sevilla, Rossinis roligaste och mest älskade opera.

13 februari: Tema Knausgård

20 februari: Tema Yuja Wang

27 februari: Tema Hiphop
Inte mindre än tre aspekter på modern storstadsmusik: Med Rosh, som slog igenom på Way Out West 2014. Med Femtastic, det svenska nätverket för tjejer inom urban kultur och musik. Och med Kartellen, den absolut mest kontroversiella gruppen inom svensk rap och hiphop. Garanterat barnförbjudet.

5 mars: Tema Trumpet

12 mars: Tema musik och marknad

19 mars: Tema Woody Allen
Puccini är inte bara Nessun dorma! Hans enaktare Gianni Schicchi gränsar till farsens glada värld. Så vilken bättre opera för Woody Allen att sätta tänderna i. Och resultatet har blivit succé. Kvällen avslutas med den ultimata Woody Allen-dokumentären. Den som för första gången speglar hela hans liv i intervjuer och klipp ur de älskade komedierna.

2 april: Tema Operett

9 april: Tema Musikaliska vildar

16 april: Tema Familj
I familjens sköte kan allt hända! Vi startar med ”Min mamma är en drake”, barnopera för de yngsta med musik av Tomas Lindahl–mannen bakom filmer och tv-serier som Pip-Larssons och Sunes sommar. Sedan tar Eric Löwenthal plats på scen för en ren humorföreställning utifrån att vara far till en son med grav utvecklingsstörning. Sällan är humor på mer allvar. Sällan är allvaret så underhållande roligt. Till sist–vi kan ju inte gå förbi Lars Norén, som ger oss sin numera berömda bild av en dysfunktionell familj.

23 april: Tema Shakespeare


30 april: Tema Jazz


Maj: Dansmånad


4 juni: Tema filmmusik
Först blir det utomhuskonsert med Berlinfilharmonikerna. På programmet står musik ur Myteriet på Bounty, Robin Hood, Tom och Jerry och Ben Hur. Solist är pianisten Lang Lang. Därefter väcker japanske kompositören Ryuichi Sakamoto film minnen till liv med sina suggestiva stycken. Bland annat musiken till Merry Christmas, Mr. Lawrence, där Sakamoto själv gjorde en av huvudrollerna–mot nyligen bortgångne David Bowie.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: