du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Springfloden

Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson. Foto: Ulrika Malm /SVT

Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson. Foto: Ulrika Malm /SVT

Året är 1990. Under en gnistrande fullmåne begås ett sadistiskt mord på Nordkoster – en ung gravid kvinna blir nergrävd i sanden, för att sakta bli dränkt av tidvattnet. 25 år senare är fallet fortfarande olöst. Olivia Rönning spelad av Julia Ragnarsson får på Polishögskolan i uppgift att studera fallet som en cold-case-övning. Olivia blir näst intill besatt av mordet och inser snabbt att hon måste ha tag i den ansvarige utredningsledaren, kriminalkommissarien Tom Stilton. Det är bara ett problem – han är som uppslukad av jorden. Tom Stilton som spelas av Kjell Bergqvist, lever numera som hemlös och vill inte bli påmind om sitt gamla liv eller ett gammalt olöst fall – han har nog med att överleva. Samtidigt dyker det upp brutala filmer på nätet där hemlösa blir grovt misshandlade. När Stiltons nära vänner drabbas bestämmer han sig för att hämnas. Sakta vävs historier samman och gamla händelser kommer upp till ytan.
Springfloden är en dramathriller i tio delar, baserad på Rolf och Cilla Börjlinds hyllade roman med samma namn.

Medverkande Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna och i de övriga rollerna ser vien stjärnspäckad ensemble med bland andra Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson och Dar Salim.

Manus Rolf och Cilla Börjlind är några av Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade tv-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer.
Sändning Premiär söndagen den 6/3 kl. 21:00 på SVT och SVTPlay, 10 avsnitt x 45 minuter.

Springfloden är producerad av Filmlance International AB, tillsammans med SVT, ZDF, Lumiere och Film Väst.

Del 1 av 10. En ung gravid kvinna blir nergrävd i sanden, för att sakta bli dränkt av tidvattnet. 25 år senare är det sadistiska mordet fortfarande olöst. Olivia Rönning får på Polishögskolan i uppgift att studera fallet som en cold case-övning. Olivia blir näst intill besatt av mordet när hon upptäcker att hennes pappa tidigare arbetade med utredningen. Hon inser snabbt att hon måste ha tag i den ansvarige utredningsledaren, kriminalkommissarien Tom Stilton, men han är som uppslukad av jorden. I rollerna: Kjell Bergqvist, Julia Ragnarsson, Helena Bergström, Dag Malmberg, Johan Widerberg, Cecilia Nilsson och Dar Salim.

SVT1 6 mars 21.00

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: